Bahçeli'den Türk Milletine Seçimlere Yönelik Çağrı
Haber Detayı
15 Nisan 2023 - Cumartesi 00:20 Bu haber 2659 kez okundu
 
Bahçeli'den Türk Milletine Seçimlere Yönelik Çağrı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 14 Mayıs seçimlerinin önemi konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu.
MHP Haberi
Bahçeli'den Türk Milletine Seçimlere Yönelik Çağrı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Diyarbakır'da düzenlenen Deprem Konutları Temel Atma töreninde konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin devamından yana tercih yapılmasının önemine dikkat çekti. 

 

BAHÇELİ: DEVLETİMİZİ YÖNETEN KADROLARIN KARARLILIĞI ÖNEMLİYDİ

 

Diyarbakır'da Deprem Konutları Temel Atma ve 1432 Konut ve 17 Dükkân Anahtar Teslim Töreninde konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''6 Şubat büyük deprem felaketinin sorunlarını çözmek üzere önemli bir törende Diyarbakır'da olmaktan çok büyük bir mutluluk duyuyorum. Hepinizin acıyla hatırladığı gibi 6 Şubat yani 67 gün evvel dünyada ender rastlanabilecek büyük bir felaketi 11 ilimizde milletçe yaşadık. Bu felaketimizde 50 bini aşkın insanımızı kaybettik, 100 bini aşkın insanımız yaralandı. Bu dönemde bu felaketin ortadan kaldırılması, önce enkazın ortadan kaldırılması, sonra barınma ihtiyacının cevap bulması, beraberinde beslenme ihtiyaçlarının yerine getirilmesi önemli bir konunun üzerinde kararlılıkla durmayı gerektirirdi. İşte Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin değerli lideri Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi Bakanlar Kurulu'ndaki kadrosuyla, bakanlıklardaki görevli her kademedeki insanımızla bu felaketi ortadan kaldırmaya kararlı bir şekilde yürüdüler.'' dedi.

 

HIZLA YAPILAN HİZMETLERİ GÖRMEMEZLİKTEN GELEMEYİZ

 

Deprem felaketi sonra başlatılan normalleşme çabalarının hızına dikkat çeken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Netice itibarıyla deprem felaketinde 67 gün içerisinde birçok kesimde hayatımız normalleşmeye başladı. Çadırlar kuruldu, vatandaşlar el birliğiyle Türkiye'nin her tarafından bu bölgelere yardım akıttı ve sonuçta artık günümüzde büyük bir huzura doğru yürüyüş başladı. Bu önemlidir. Bunu görmemezlikten gelemeyiz. Onun için bu büyük felaketi aşacak güçlü bir devlet, kararlı bir yönetim, ısrarcı bir dayanışma içerisinde. Bunun altından kalkabilmek için bunun durdurulmaması, yavaşlatılmaması gerekir.'' dedi.

 

ESKİ SİSTEME GERİ DÖNME ISRARINDA OLANLAR KUTLU YÜRÜYÜŞÜ SABOTE ETMEYE ÇALIŞIYOR

 

Bir çok felaketle mücadele etmek zorunda kalan hükumetin önemli başarılara imza attığına dikkat çeken  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''21 Temmuz 1946'da çok partili döneme geçildi ve o günden bugüne kadar 51 cumhuriyet hükümeti ülkeyi yönetti. Bunlardan 17'si koalisyon, 3'ü darbe hükümeti, bazen de ekonomik ve sosyal krizlerle yıkıma uğramış hükümetlerdi ama böyle bir dönemde ülkenin ihtiyacı olan istikrar sağlanamadı. Şimdi parlamenter rejime tekrar dönüş yolunda ısrarcı olmak, günümüzdeki bu kutlu yürüyüşü sabote etmektir. Çok dikkatli olmalıyız, bu manada 14 Mayıs önem arz ediyor. Sorumluluk üstlenmiş olan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi önemli başarılar elde etmiştir. Türkiye'de olmayanı olur hale getirmişlerdir. Ama öyle bir dönem içerisinde Kovid-19, yangınlar, seller, her türlü depremlerle karşı karşıya kalmış olan bu ülkede Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi 4 yıl 10 ay bir süre içerisinde yılmadı, yıkılmadı, kararlılıkla yoluna devam etme iradesini ortaya koydu. Bu iradeden milletçe vazgeçilmemesi gerekir. Onun için 14 Mayıs'ta bir yandan cumhurbaşkanı seçeceğiz. O da adı da belli hizmeti de belli ve listede de birinci sırada yer alan Recep Tayyip Erdoğan'ı seçmek olmalıdır. İkincisi ise milletimizin fertlerinin TBMM'de temsil edilmesidir.'' dedi.

 

VERECEĞİNİZ KARAR HİZMETLERİN YOLUNU KESMEMELİDİR

 

14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin devamından yana bir karar çıkmasının önemine dikkat çeken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Onun için bir yanda cumhurbaşkanını seçerken diğer yandan milletvekilliği seçimini yapacağız. O sebepten dolayı Aziz Diyarbakırlılar, düne kadar hangi düşüncede olursanız olunuz, hangi partiye gönül verirseniz veriniz, ancak öyle bir dönemler vardır ki, böyle günlerde gün birliği içinde olmak, kardeşlik içerisinde bulunmak, kararlı olmak ve yolu kesmemek gerekir. Bunu başaracak olan Cumhur İttifakıdır. İşte Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi 14 Mayıs'ta yolu kesilmeden yoluna devam edecektir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 14 Mayıs'ı 1950'nin 14 Mayıs'ı, 1946'ların 14 Mayıs'ı gibi büyük bir milli irade zaferiyle tescil edilecektir. Birinci görevimiz sandığa gitmek olmalı, ikinci görevimiz hizmeti sabote edenlere fırsat tanınmamalı, üçüncü görevimiz ise Recep Tayyip Erdoğan'ı tekrar cumhurbaşkanı olarak hizmetin liderliğinde hep beraber görmek olmalı." dedi.

 

Resim

Resim

Resim

Resim

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkanı, Devlet Bahçeli, 14 Mayıs seçimleri, önemi konusunda, çarpıcı açıklamalar, deprem konutları, hizmetler, MHP, Cumhur İttifakı
Yorumlar
Haber Yazılımı