Osman Diyadin'den Ali Babacan'a Manidar Gönderme
Haber Detayı
11 Şubat 2023 - Cumartesi 16:12 Bu haber 4437 kez okundu
 
Osman Diyadin'den Ali Babacan'a Manidar Gönderme
Gazeteci yazar Osman Diyadin, Baykar firması deprem yardımı yaparken geçmişte Baykar'ı hedef alan Ali Babacan'dan ses çıkmaması konusunda açıklamalarda bulundu.
GÜNDEM Haberi
Osman Diyadin'den Ali Babacan'a Manidar Gönderme

Türkiye'nin dünyanın en şiddetli depreminin etkisiyle sarsıldığı ve büyük acıların yaşandığı ortamda Türk Milleti kenetlenirken, geçmişte Baykar'ı hedef alan Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'dan ses çıkmaması üzerine değerlendirmelerde bulunan Gazeteci yazar Osman Diyadin, Baykar'dan deprem bölgesine 655 milyon yardım yapılırken Ali Babacan'dan hiç ses çıkmamasının manidar olduğunu söyledi.

 

DEPREMİN ACISINI SARMAK VE İHTİYAÇLARI KARŞILAMAK İÇİN DEVLET VE MİLLET TEK YÜREK OLDU

 

Japon bilim adamı Toda'nın ''Karada olmuş dünyanın en şiddetli depremi'' olarak tanımladığı, Türk bilim adamlarının ise Cumhuriyet döneminin en büyük depremi olarak tanımladığı merkez üssü Kahramanmaraş olmak üzere 10 ilde etkisi görülen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki deprem için ülkenin tüm kurumları seferber oldu. AFAD başta olmak üzere devletin tüm kurumları, STK'lar, gönüllü vatandaşlar ve yurt dışından gelen ekipler arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.

 

Türkiye'nin her tarafından yardımsever vatandaşlar, varlıklı firma sahipleri, Siyasi partiler, Milletvekilleri, STK'lar ve dış ülkeler ayni ve nakdi yardım yaparak depremden etkilenen vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için harekete geçti. Büyük yardım yapanlardan birisi de son günlerde bazı siyasetçi ve muhalif cenah tarafından hedefe konulan Türkiye'nin yerli İHA ve SİHA'larını üreten Baykar firması ve Bayraktar aile fertleri oldu.

 

SELÇUK BAYRAKTAR'DAN İNSANİ YARDIM VE NAKDİ BAĞIŞ AÇIKLAMASI

 

Baykar firması ve Bayraktar aile fertlerinin depremden etkilenen bölgelere insani yardım ve AFAD'a nakdi bağış yapması konusunda açıklamalarda bulunan Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, ''Devletimizin çağrısıyla, deprem bölgesinde kullanılmak üzere yardımlarımızı yapıyoruz. Depremin; 1. ve 2 gününde 105.771.721 TL insani yardım, 3. gününde 250 Milyon TL nakdi bağış, 4. gününde 300 Milyon TL nakdi bağış olmak üzere toplamda 655.771.721 TL'li yardım yapıldı. İnsani yardım tırlarımız deprem bölgelerine ulaşmaya devam ediyor. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfımızdaki gönüllü genç kardeşlerimiz, AFAD ile koordineli bir şekilde çalışmalara devam ediyorlar. Rabbim bağrımıza düşen bu ateşi söndürmek için su taşıyan herkesten razı olsun. Her zaman Milletimizin yanındayız. Yaralarımızı hep birlikte saracağız.'' dedi.

 

ALİ BABACAN'IN İHA VE SİHA'LARI ÜRETEN BAYKAR'I HEDEF ALAN SÖZLERİ

 

Son aylarda Türklüğü Anayasa'dan çıkaracağını ve Kürtçeyi ikinci resmi dil olarak kabul edeceklerini açıkça dillendiren Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, terörle mücadelede başarısı ispatlanan yerli İHA ve SİHA'larını üreten Baykar firmasını hedef almıştı. İçinde yer aldığı Altılı Masanın olası iktidarında Türkiye'nin yerli ve milli silahlarını üreten Baykar firmasına dokunacaklarını belirten Ali Babacan, ''SİHA'lar hükümetin elindeki en büyük propaganda projelerinden birisi. Bu proje 'Kutsal, dokunulmaz' hale getirildi. Kusura bakmayın ya, dokunacağız tabi ki'' demişti.

 

OSMAN DİYADİN'DEN ALİ BABACAN'A MANİDAR GÖNDERME

 

Türkiye'nin dünyanın en şiddetli depreminin etkisiyle sarsıldığı ve büyük acıların yaşandığı ortamda Türk Milleti kenetlenirken, geçmişte Baykar'ı hedef alan Ali Babacan'dan ses çıkmaması üzerine değerlendirmelerde bulunan Gazeteci yazar Osman Diyadin, sosyal medyadan yaptığı açıklamalarda, ''Selçuk Bayraktar, Baykar'dan deprem bölgesine 655 milyon liralık yardım yapıldığını açıkladı. Hani Ali Babacan 'İktidara gelirsek onlara dokunacağız' demişti ya! Ali bey nerdesin! Sesin çıkmıyor! Çok eleştirdiğin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli AFAD'a 1 milyon liralık yardım yaparken, MHP Milletvekilleri birer aylık maaşlarını AFAD'a bağışlarken senin neden sesin çıkmıyor Ali Babacan? Ak Parti ve MHP Teşkilatları deprem bölgesine koşarken, ihtiyaçların karşılanması için seferber olurken senin teşkilatların nerede Ali Babacan? Bir de muhalif cenahın önemli bir kısmının tuhaf açıklamaları var. Yardıma koşan muhalifleri ayrı tutarak söylüyorum. Birlik ve beraberlik içinde olmamız gereken bugünlerde; bir Yunanlı, bir Japon, bir Çinli bir İspanyol kadar devletimizin yanında duramayıp ülkelerinin acısına ortak olamayıp enkazlar üzerine basarak oy için siyaset yapanlar var. Alayınıza yazıklar olsun.'' dedi.

 

Resim

Resim

Resim

Resim

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Osman Diyadin, Baykar firması, deprem yardımı, insani yardım, nakdi
Yorumlar
Haber Yazılımı