MHP'li Akçay: Atatürk'ün Fotoğrafı Muhalefeti Kurtarmaz
Haber Detayı
30 Nisan 2023 - Pazar 11:02 Bu haber 1515 kez okundu
 
MHP'li Akçay: Atatürk'ün Fotoğrafı Muhalefeti Kurtarmaz
MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, 14 Mayıs seçimleri öncesinde Atatürkçülüğü maske olarak kullanmaya başlayan muhalefet hakkında açıklamalarda bulundu.
MHP Haberi
MHP'li Akçay: Atatürk'ün Fotoğrafı Muhalefeti Kurtarmaz

14 Mayıs seçimleri kapsamında vatandaşlara yaptığı ziyaretlerde ve sosyal medya paylaşımlarında Cumhur İttifakının karşısında yer alan muhalefetin milli konulardaki ikiyüzlü tutumuna tepki gösteren MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Atatürkçü çizgiden uzaklaşmasına rağmen Türk Milliyetçisi, Ulusalcı ve Atatürkçü seçmenlerin gazını almak için çıktığı televizyon programlarında Atatürkçülüğü maske olarak kullanmaya başlayan Kemal Kılıçdaroğlu'nun düştüğü durum hakkında değerlendirmelerde bulundu.

 

MHP'Lİ ERKAN AKÇAY'DAN DİKKAT ÇEKEN ZİYARETLER

 

Manisa ve İlçelerindeki esnafları ve STK'ları Milletvekili Adayları ile birlikte ziyaret eden MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Soma’da bulunan özel bir şirkete ait maden ocağı ile Ege İhracatçılar Derneği'ne yaptığı ziyaretlerde ve Manisa Kurtuluş Müzesi'nin temel atma töreninde CHP'nin başını çektiği muhalif ittifakın izlediği gayri milli politikaları vatandaşlara anlattı.

 

ERKAN AKÇAY'DAN CHP'NİN İZLEDİĞİ STRATEJİYE YÖNELİK TESPİTLER

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu CHP'nin Türkiye'nin kuruluş ilkelerinden uzaklaştığına dikkat çeken MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, ''Türkiye’nin önünü kesmeye çalışan küresel güçler ve terör örgütleriyle işbirliği yapan zillet ittifakı, milli çıkarlarımıza muhalefet etmekte, Türkiye’de kaos ve kargaşa çıkartarak Türkiye’nin büyümesini engellemeye çalışmaktadır. Zillet ittifakı sözcüleri ve yandaşları 14 Mayıs seçimlerinin terör elebaşı Öcalan’a ve Demirtaş’a özgürlük seçimi olduğunu, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100 yıllık tarihi ile hesaplaşacaklarını söylemektedir. Pkk ve Fetö terör örgütü zillet ittifakına destek vermektedir. Zillet ittifakının Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu 'Demirtaş ve Kavala’nın serbest kalması için bize oy verin. Yerel yönetimlere özerklik vereceğiz. KHK ile ihraç edilenleri tekrar kamuya alacağız ve onlara tazminat ödeyeceğiz.' demektedir. CHP ve İP; Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu ilkelerine savaş açanları, İmralı Canisi Öcalan’ın ve terörist Demirtaş’ın serbest bırakılmasını isteyenleri, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret edenleri, şehidimizin bacısına küfredenleri liste başından milletvekili adayı yapmıştır. CHP’nin Atatürk ile uzak yakın alakası kalmamıştır. Atatürkçü Düşünce Derneği’nin şube başkanı ve üyesi olan 30 aday CHP’den milletvekilli adaylığına başvurmuş ancak listeye dahi girememişlerdir.'' dedi.

 

CUMHUR İTTİFAKI VE ZİLLET İTTİFAKININ PROTOKOLLERİ

 

Cumhur İttifakı ile karşısında yer alan zillet ittifakının 14 Mayıs seçimlerine yönelik imzaladığı protokoller hakkında değerlendirmelerde bulunan MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, ''CHP ve İP Atatürk'ten bahsediyorlar. Siyasi partiler resmi belgeleriyle konuşur. Cumhur İttifakının protokolü 4 partinin imzalarını taşıyor. Millet İttifakı da 6 parti başkanının imzasını taşıyor. İki ittifakın ilkelerini değerlendirelim. Cumhur ittifakı, Atatürk'ün muhasır medeniyet hedefine erişmesini hedef edinmiştir. Millet ittifakının Protokolüne baktığımızda ne Atatürk var ne Türkiye Cumhuriyeti var. Sürekli farklılara vurgu yapılarak bölücülük propagandası yapılıyor. Atatürk'ü kullanmaya çalışıyorlar. Atatürk'e hakaret edenler orada. Siz ne hakla Atatürk'ten bahsediyorsunuz. Protokolüne Atatürk'ü koyamayan bir ittifak olamaz. Milletimize de hiçbir şey ifade etmiyorlar.'' dedi.

 

ULUSALCILARIN GAZINI ALMAK İSTEYEN CHP ATATÜRKÇÜLÜĞÜ MASKE OLARAK KULLANDI

 

Türklüğü Anayasa'dan çıkaracağını, Kürtçeyi ikinci resmi dil olarak kabul edeceklerini ve CHP'li Sezgin Tanrıkulu'nun yolundan giderek terörle mücadelede başarısı ispatlanan yerli İHA ve SİHA'lara dokunacağını açıkça dillendiren Ali Babacan'ın yer aldığı Altılı Masanın büyük ortağı CHP'nin Genel Merkezi'nden Türk Bayrakları indirilmişti. Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'ya özgürlük vaat ederek HDP ve FETÖ'ye göz kırpan Altılı Masada; FETÖ ile bağı olduğunu düşündüğü İdris Naim Şahin ve bazı isimlerin CHP ve İyi Parti listelerinden Milletvekili Adayı yapılması, CHP İzmir Milletvekili Adayı listesinde, Kemalizmi ırkçılık olarak tanımlayan Yüksel Taşkın ve Kemalizmi faşistlik olarak nitelendiren Hacer Foggo'nun yer alması, çoğunluğu Türk Milliyetçisi, Ulusalcı ve Atatürkçü olan CHP'li seçmenleri rahatsız etmişti.

 

Tüm bu olup bitenlere tepki gösteren Türk Milliyetçisi, Ulusalcı ve Atatürkçü seçmenlerin gazını alma stratejisi izleyen Kemal Kılıçdaroğlu, çıktığı televizyon programlarında Atatürkçülüğü maske olarak kullanmaya başladı.

 

MHP'Lİ ERKAN AKÇAY'DAN KILIÇDAROĞLU'NA ATATÜRK FOTOĞRAFI GÖNDERMESİ

 

PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin destek verdiği Altılı Masanın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Haber Türk TV'ye katıldığı bir programda Atatürk'ün fotografını kullanmasını ikiyüzlülük olarak değerlendiren MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Kılıçdaroğlu canlı yayında görüntüye Atatürk’ün fotoğrafını koymuş. İki yüzlü bir durum. Ne kadar Atatürk düşmanı varsa aday yaptınız. İmzaladığınız ittifak protokolünde; Atatürk, Türk Milleti, üniter milli devlet yok. Protokolünüze HDP sinmiş.'' dedi.

 

TÜRK MİLLETİNİN ÖNÜNDEKİ İKİ TERCİH

 

Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepkisini sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarla göstermeye devam eden MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, 14 Mayıs seçimlerinin önemine vurgu yaparak, ''14 Mayıs Seçimleri ülkemizin geleceği bakamından hayati bir öneme sahiptir. Söz konusu vatandır, bağımsızlıktır. Milli bekamızdır. 14 Mayıs’ta Aziz Milletimiz ülkemizi ve milletimizi karşılıksız sevenler ile Türkiye düşmanları ve taşeronları arasında tercih yapacaktır. Aziz milletimiz, terör örgütleri ve Türkiye düşmanlarıyla işbirliği yapan Kılıçdaroğlu ve ortaklarına 14 Mayıs'ta geçit vermeyecektir.'' dedi.

 

Resim

Açıklama yok.

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Grup Başkanvekili, Erkan Akçay, 14 Mayıs seçimleri, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı