Osman Diyadin'den Ulusalcıların Tercihine Yönelik Öngörü
Haber Detayı
18 Mart 2023 - Cumartesi 12:34 Bu haber 2695 kez okundu
 
Osman Diyadin'den Ulusalcıların Tercihine Yönelik Öngörü
Gazeteci yazar Osman Diyadin, 2023 seçimlerinin kaderini belirleyecek olan Milliyetçi ve Ulusalcı seçmenlerin tercihi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.
SİYASET Haberi
Osman Diyadin'den Ulusalcıların Tercihine Yönelik Öngörü

Bengü Türk TV'de yayınlanan Cem Açıkgöz'ün sunduğu Haftanın Raporu programında, Ulusalcı seçmenlerin Cumhurbaşkanlığı seçiminde nasıl bir tercih yapacağı konusunda değerlendirmelerde bulunan Gazeteci yazar Osman Diyadin, Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. tura kalması halinde Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'yi destekleyen seçmenlerin büyük bir bölümünün Altılı Masanın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermeyeceğini söyledi. 

 

2023 SEÇİMLERİNİN KADERİNİ MİLLİYETÇİLER VE ULUSALCILAR TAYİN EDECEK

 

Yabancı gözlemcilerin ''Dünyanın en önemli seçimi'' olarak tanımladığı Türkiye'deki siyasi gözlemcilerin ''Türkiye'nin kader seçimi'' olarak nitelendirdiği 2023 seçimlerinde, seçmenlerin nasıl bir tercihte bulunacağı merak konusu olmaya devam ediyor. Hakan Bayrakçı gibi anketçiler ve Mete Yarar gibi güvenlik uzmanları; 2023 seçimlerinin kaderini kendisini ''Türk Milliyetçisi, Ulusalcı ve Atatürkçü'' olarak tanımlayanların belirleyeceğini öngörüyor. Yapılan araştırmaların hemen hemen tamamında, halkın yüzde 70 ile 80'inin kendisini bu tanımlama içerisinde gördüğü gerçeği ortaya çıkıyor. Yine bu araştırmalarda, halkın yüzde 80'inin siyasi partilerin terör örgütü PKK ile ilişkilerine sıcak bakmadıkları gerçeği görülüyor.

 

ERDOĞAN VE KILIÇDAROĞLU ARASINDA KALAN ULUSALCILAR NE YAPACAK?

 

Yapılan araştırmaları teyit eden siyasi gelişmelere bakalım. Deniz Baykal'ın yerine geçen Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'sinde, Ulusalcı ve Atatürkçüler birer birer yönetimden uzaklaştırıldı. CHP'nin Atatürkçü çizgiden uzaklaşıp HDP çizgisine yaklaşmasına tepki gösteren Ulusalcıların bir kısmı Türk milliyetçisi olduğunu iddia eden Meral Akşener'in kurduğu İyi Parti'ye geçerken, bir kısmı da Muharrem İnce'nin kurduğu Memleket Partisi'ne geçti. Hatta bu seçmenlerin bir kısmının MHP'ye bile katıldığı gözlemlendi. Meral Akşener'in Altılı Masayı devirmesi üzerine İyi Parti'yi terkeden Ulusalcıların ise Memleket Partisi'ne katıldığı görüldü. Akşener'in masaya dönmesi üzerine sinirlenen Türk Milliyetçilerinden bazıları ise MHP'ye geri geçti. Netice itibariyle, HDP çizgisine yaklaşan CHP'nin yönettiği Altılı Masadan kaçan Ulusalcılar, kendilerine oy verecek aday aramaya devam ediyor. Tüm mesele ise Erdoğan karşıtı olan ama Kılıçdaroğlu'na da oy vermeyecek olan Ulusalcıların, seçimlerin 2. tura kalması halinde kime oy vereceğine düğümlendi. Tüm bu gelişmeleri değerlendiren Gazeteci yazar Osman Diyadin, Bengü Türk TV'de katıldığı programda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

OSMAN DİYADİN'DEN CHP-HDP YAKINLAŞMASININ PERDE ARKASI

 

CHP ile HDP'nin yakınlaşması meselesinin çocukluğuna inerek CHP'deki politika değişiminin ne zaman başladığına yönelik tespitlerde bulunan Gazeteci yazar Osman Diyadin, ''CHP ile HDP'nin yakınlaşması yeni değildir. Kemal Kılıçdaroğlu, kaset operasyonuyla CHP'yi ele geçirdikten sonra her geçen gün CHP'yi tamamen HDP'lileştirmeye başladı. Deniz Baykal'dan sonra zaten CHP, kendi kimliğinin dışına çıktı. Parti yönetimine ve Dersim merkezli politikalara bakın anlarsınız. Kemal Kılıçdaroğlu'na sormuşlar: HDP'ye yapacağınız ziyaret neden ertelendi? Kılıçdaroğlu'nun cevabı: 'Onu bana değil ev sahibine soracaksınız.' Şimdi ben de buradan soruyorum. Irak'ın Kuzeyinde düşen helikopterde 7 PKK'lı öldü. Bu helikopterdeki PKK'lı teröristler, kimin helikopteriyle taşınıyor ve nereye gidiyordu? HDP bu helikopterin düşmesinden sonra mı 18 Mart tarihinde planlanan CHP-HDP görüşmesini erteledi?'' dedi.

 

OSMAN DİYADİN'DEN ULUSALCILARIN TERCİHİ HAKKINDA DEĞERLENDİRME

 

Cumhurbaşkanlığı seçiminde sol cenahta yer alan Ulusalcı seçmenlerin nasıl bir tercih yapacağı konusunda değerlendirmelerde bulunan Gazeteci yazar Osman Diyadin, ''Muharrem İnce, bu ülkenin yerli ve milli siyasetçilerden birisidir. Seversiniz, sevmezsiniz o ayrı ama ömrünü CHP'ye vermiş ve Deniz Baykal'ın ulusalcı misyonunu taşıyan bir siyasetçidir. Anlayış ve duruş olarak Kemal Kılıçdaroğlu ile arasında dağlar kadar fark var. Siz Muharrem İnce'yi Kemal Kılıçdaroğlu yapamazsınız, aynı kefeye koyamazsınız. Cumhurbaşkanlığı seçimi 2. tura kalırsa ne olur? Muharrem İnce'yi destekleyip oy verecek kitlenin, seçimin 2. turunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile başbaşa kalacak olan Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vereceğini düşünmüyorum.'' dedi.

 

OSMAN DİYADİN: YERLİ VE MİLLİ SİYASET YAPANLAR ALTILI MASAYA OY VERMEZ

 

Ulusalcı seçmenlerin seçimlere yerlilik ve millilik penceresinden bakarak tercihlerini yapacağını öngören Gazeteci yazar Osman Diyadin, ''Yerli ve Milli siyaset yapan insanlar, Altılı Masaya oy vermez. ABD, İngiltere, NATO, FETÖ, HDP, Selahattin Demirtaş, Osman Kavala ile iş birliği yapan yani Türkiye karşıtı kim varsa onlarla işbirliği yapan ama Türkiye'yi kim destekliyorsa onlara düşman olan bir yapıdan bahsediyoruz. Altılı Masanın Rusya'ya, Putin'e, Aliyev'e düşmanlık yapması buna örnektir. Yani şu anda Türkiye, yerli ve milli olmayan bir ittifak gerçeğiyle karşı karşıyadır. Netice itibariyle; yüzde 4 ile 6 arasında bir oy alacağını öngördüğüm Memleket Partisi'nin, 1. turda Muharrem İnce'ye oy verecek olan kitlenin büyük bir bölümünün, 2. turda Erdoğan ile yarışacak Kılıçdaroğlu'nu desteklemeyeceğini düşünüyorum.'' dedi.

 

Resim

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Gazeteci yazar, Osman Diyadin, 2023 seçimleri, kaderini belirleyecek, Milliyetçi ve Ulusalcı, seçmenlerin tercihi, Cumhurbaşkanı, MHP, tercihler
Yorumlar
Haber Yazılımı