MHP'den Milletvekili Aday Listesine Yönelik Açıklama
Haber Detayı
03 Nisan 2023 - Pazartesi 23:44 Bu haber 2594 kez okundu
 
MHP'den Milletvekili Aday Listesine Yönelik Açıklama
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, MHP'nin Milletvekili Aday Adayları ve kesin aday listesine yönelik önemli açıklamalarda bulundu.
MHP Haberi
MHP'den Milletvekili Aday Listesine Yönelik Açıklama

MHP'nin Milletvekili Adayı Değerlendirme ve Tespit Komisyonunun çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, bugün itibariyle Lider Devlet Bahçeli’ye arz edilen Milletvekili Adayı kesin listesinin 7 Nisan 2023 tarihinde kamuoyuna açıklanacağını ve aynı gün Yüksek Seçim Kurulu’na sunulacağını söyledi.

 

MHP'NİN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLARI KOMİSYON TARAFINDAN TİTİZLİKLE İNCELENİYOR

 

14 Mayıs’ta yapılacak Genel Seçimler dolayısıyla partimiz bünyesinde oluşturulan Milletvekili Adayı Değerlendirme ve Tespit Komisyonu; milletvekili aday adayı başvurularının 21 Mart Salı günü saat 17.00’de sona ermesinden itibaren, çalışmalarına hız vermiştir. Milletvekili aday adaylarının; eğitim durumları ve adli sicil kayıtları başta olmak üzere, muhtelif hususlarda gereken hukuki ve mesleki normları taşıyıp taşımadıkları, Komisyon tarafından titizlikle incelemeye alınmıştır.

 

MHP'NİN ÜSTLENDİĞİ TARİHİ GÖREVİN İFASI

 

MHP’nin; millî mutabakata dayalı ortaklığın tezahürü olan Cumhur İttifakının tutarlı bir üyesi sıfatıyla 14 Mayıs Genel Seçimlerinde milletin takdirine sunacağı kesin aday listesinin keyfiyeti, partimizin üstlendiği tarihî görevin ifası bağlamında büyük önem arz etmektedir. Bu sorumluluktan hareketle yoğun mesai sarf eden Milletvekili Adayı Değerlendirme ve Tespit Komisyonu; hepsi birbirinden değerli aday adayları arasından bütün illeri kapsayan net bir liste hazırlanması maksadıyla ince eleyip sık dokumaktadır. Komisyon çalışmaları sırasında; yasal gerekliliklerin yanında, hakkaniyet ve liyakat ölçüleri de şüphesiz hassasiyetle dikkate alınmaktadır.

 

LİDER BAHÇELİ'YE SUNULACAK OLAN LİSTE 7 NİSAN TARİHİNDE AÇIKLANACAK

 

Komisyonumuzun hazırlayacağı geçici aday listesi, bugün Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’ye arz edilecektir. Kesin aday listesi, 7 Nisan 2023 tarihinde kamuoyuna açıklanacak ve aynı gün Yüksek Seçim Kurulu’na sunulacaktır. 2023 Genel Seçimleri için MHP’ye milletvekili aday adaylığı başvurularında, 2018 yılı Genel Seçimlerine oranla dikkate değer bir artış gözlemlenmiştir. Söz konusu artış; milletimize hizmet yarışında MHP’de saf tutmak isteyen memleket sevdalıları tarafından partimize gösterilen teveccüh, alaka ve güvenin izharı olmuştur.

 

SEÇİM ÇALIŞMALARIMIZ VE DEPREMZEDELERE YÖNELİK FAALİYETLERİMİZ DEVAM EDİYOR

 

Bu arada MHP’nin seçim faaliyetleri içinde hayata geçirilen “Adım Adım 2023” başlıklı ve “Komşum Nasılsın?”, “Ahilerle Gününüz Bereketli Olsun”, “Köyüm Benim” gibi temalı toplantı ve sohbet programları bütün heyecanıyla sürmektedir. Ayrıca Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinden etkilenen 11 il başta olmak üzere, depremzedelerin yaşadığı veya göç ettiği bölgelerde Ramazan ayı dolayısıyla tertiplenen “Bereket Sofrasında Gönül Birliği” temalı iftar yemekleri devam edecektir.

 

HALKIN MHP'DEN GELECEĞE DAİR BEKLENTİLERİ HER ZAMANKİNDEN DAHA YÜKSEK

 

Sahada yakından temasa geldiğimiz çeşitli toplum kesimleri ve bilhassa MHP’li seçmenlerden edinilen genel intiba, siyasette istikrar ve tutarlılığın adresi olan MHP’den geleceğe dair beklentilerin her zamankinden yüksek olduğu istikametindedir. Türkiye’nin içerde zillet ittifakı eliyle düşürülmek istendiği ihanet sarmalı ve dışarıda aynı politik çevreleri destekleyen uluslararası aktörlerin varlığımıza yönelttiği beka tehdidi karşısında; “MHP demek, devlet demektir.”, “Ümidimiz MHP’dedir.”, “MHP ve Cumhur İttifakı, birlik ve dirliğimizin sigortasıdır.” tarzındaki değerlendirmeler, halk arasında sıkça dillendirilmektedir.

 

14 MAYIS'TA SANDIKTAKİ ŞAHLANIŞIN İŞARETLERİ GÖRÜLDÜ

 

Sahadan akseden ve bizim için itici güç mahiyetindeki bu genel eğilim; partimizin, “devlet-i ebet müddet” anlayışının politika sahnesindeki en sarsılmaz ve kararlı temsilcisi olarak görüldüğünün tescilidir. Millet nezdinde partimize dönük her geçen gün yükselen hüsnüteveccüh; teşkilatlarımızın ve mensuplarımızın motivasyonunu arttırmakta, çalışma şevkimizi kamçılamaktadır. MHP ve Cumhur İttifakının saha faaliyetleri sırasında toplumun hemen her kesimiyle yaşanan kaynaşma, kucaklaşma ve dayanışma; 14 Mayıs'ta sandıktaki şahlanışın işaretlerini şimdiden vermektedir. Zafer; doğruların, haklıların ve Hakk’a inananlarındır.

 

Resim

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Yardımcısı, Semih Yalçın, MHP, Milletvekili Aday Adayı, yönelik, önemli açıklamalarda, bulundu, kesin aday listesi
Yorumlar
Haber Yazılımı