Adanalı Sanatçı Murat Kekilli'den Fitnecilere Manidar Cevap
Haber Detayı
16 Şubat 2023 - Perşembe 11:20 Bu haber 3187 kez okundu
 
Adanalı Sanatçı Murat Kekilli'den Fitnecilere Manidar Cevap
Adanalı Sanatçı Murat Kekilli, deprem bölgesinde Devletin olmadığını iddia edip enkazdan her can kurtarıldığında Tekbir getirilmesinden rahatsız olan Fitnecilere tepki gösterdi.
ADANA HABERLERİ Haberi
Adanalı Sanatçı Murat Kekilli'den Fitnecilere Manidar Cevap

Deprem felaketinin başladığı ilk anlardan itibaren deprem bölgelerine giderek insanların acısını paylaşan ve Afet Koordinasyon Merkezi'nde Kızılay'ın gönüllüsü olarak hizmet eden Adanalı Sanatçı Murat Kekilli, deprem bölgesinde Devlet kurumlarının olmadığını iddia eden Fitneci Muhaliflerin, enkaz altından çıkan depremzedenin ve arama kurtarma ekiplerinin Allahu Ekber demesinden rahatsız olması hakkında manidar değerlendirmelerde bulundu.

 

DEPREM ENKAZI ÜZERİNDE TEPİNEN FİTNECİ MUHALİFLER DEVLETİ HEDEF ALDI

 

Dünyanın en şiddetli depremlerinden birini yaşayan Türkiye'de, merkez üssü Kahramanmaraş olmak üzere 10 ilde etkisi görülen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki deprem için ülkenin tüm kurumları seferber olurken, devletin zaafiyete düştüğü algısını oluşturmak için kırk takla atanlar, kriz ve kaos ortamı oluşması için ellerinden gelen her türlü çabayı sarfedenler, insanların acılarını paylaşmak yerine onları provoke etmeye, yalan ve yanlış beyanlarla halkı kışkırtmaya ve halk arasında kin ve nefret düşmanlığının oluşmasını sağlamaya çalıştılar. Bu kapsamda hareket eden fitneci muhalifler, Devlet nerede? sorusunu sosyal medya hesaplarından sorarak, Devleti ve kurumlarını hedef aldılar. Yüzyılın felaketi sonrasında devlet-millet seferberliği yaşanırken, kurum ve kuruluşların verdiği destansı mücadeleyi görmezden gelen Fitneci Muhalifler; insanlar enkaz altında can çekişirken, adeta enkaz üzerinde tepişerek, acıdan rant devşirmek için adeta birbiriyle yarışmaya başladı. 

 

DEPREM BÖLGESİNDE TEKBİR GETİRİLMESİ FİTNECİ MUHALİFLERİ RAHATSIZ ETTİ

 

Deprem felaketinin yaşandığı bölgelerden uzak oldukları ve yaşanan acıları hissetmedikleri için depremzedelerin ruh halinden anlamayan ya da anlamak istemeyen Fitneci Muhalifler, enkaz altından çıkan vatandaşların ve onları kurtaranların inançlarıyla bile dalga geçmeye başladılar. Günler sonra enkazın altından çıkan depremzedenin işaret parmağını kaldırarak Allahu Ekber demesinden rahatsız olan Fitneci Muhalifler, bir canı daha kurtarmanın sevincini Tekbir getirerek yaşayan arama kurtarma ekiplerinin ve depremzede yakınlarının Allahu Ekber demesini hazmedemediler. Yüzde 97'sinin Müslüman olduğu bir Türkiye'de, deprem felaketini yaşayan insanların Allahu Ekber diyerek, Allah'ın büyük, yüce ve her şeyden üstün olduğunu belirtmesinden ve Allah'a sığınıp şükretmesinden rahatsız olan Fitneci Muhalifler, insanların Tekbir getirmesini dillerine doladı.

 

ADANALI SANATÇI MURAT KEKİLLİ'DEN MANİDAR DEĞERLENDİRMELER

 

Tüm bu gelişmeler üzerine, deprem felaketinin başladığı ilk anlardan itibaren deprem bölgelerine giderek insanların acısını paylaşan ve Afet Koordinasyon Merkezi'nde Kızılay'ın gönüllüsü olarak hizmet eden Adanalı Sanatçı Murat Kekilli, sosyal medyadan yaptığı açıklamalarda, ''Geçmiş olsun Türkiye’m! Allah daha beterinden saklasın! Gitmediğiniz yeri hissedemezsiniz. Hissetmediğiniz yer de sizin değildir! Şu anda, Afet Koordinasyon Merkezlerinin birisindeyiz. Burada Kızılay canla başla depremzedelere yardım ediyor. Biz de moral motivasyon olsun diye onlara destek oluyoruz. Hatay'da Kızılay'ın mobil aşevinde yemek dağıtımına yardımcı oluyoruz. Depremzedelere yardım etmek isteyen arkadaşlar, lütfen devlet kurumları ya da güvendikleri kurumlar üzerinden yardımlarını göndersinler.'' dedi.

 

DEVLETİN TÜM KURUMLARI DEPREM BÖLGESİNDE ÇALIŞIYOR

 

Devletin kurumlarının deprem bölgesinde olmadığını iddia eden Fitneci Muhaliflere kapak gibi cevap veren Adanalı Sanatçı Murat Kekilli, ''Tüm kamu kuruluşları, Askerler, AFAD, Kızılay, STK'lar, Madenciler ve gönüllü vatandaşlar; bir can kurtarabilmek ve ihtiyacı olan depremzedelere yardım etmek için adeta yarışıyor. Ancak nefretinden ve siyasetinden gözü kör olanlar, gece gündüz durmadan yorulmadan çalışan insanları görmek istemiyorlar. Çökmek üzere olan yarı enkaz bir binanın altına girmenin ne demek olduğunu bilmeyenler, oturdukları sıcak ve konforlu yerden ahkam keserek, sadece uzaktan sallayıp eleştiriyorlar. İş yapmayıp da yapana engel olanlara ne diyordunuz? Hal böyleyken, devletin kurumlarının çalışmadığını söylemek yalancılıktır, iftiracılıktır.'' dedi.

 

ALLAHU EKBER DENİLMESİNDEN RAHATSIZ OLANLAR NEYİN MÜCADELESİNİ VERİYOR?

 

Günler sonra enkazın altından çıkan depremzedenin ve bir canı daha kurtarmanın sevincini Tekbir getirerek yaşayan arama kurtarma ekiplerinin Allahu Ekber demesini hazmedemeyen Fitneci Muhaliflere tepki gösteren Adanalı Sanatçı Murat Kekilli, ''Orduya Peygamber Ocağı denilen bir coğrafyada yaşıyoruz. Savaşlara en ön safta giderken 'Allahu Ekber' diyerek gidiyoruz. Siz neyin mücadelesini veriyorsunuz, kimin nurunu söndürmeye çalışıyorsunuz kansızlar?'' dedi.

 

DEPREM BÖLGESİNDE KARGAŞA ÇIKARMAK İSTEYEN CEVABINI ALIR

 

Halkı kışkırtmak isteyen provokatörlerin deprem bölgelerine giderek kargaşa çıkaracağı yönündeki paylaşımlar hakkında değerlendirmelerde bulunan Adanalı Sanatçı Murat Kekilli, ''Kazara deprem bölgesine provokatörler inerse polisin, askerin yağmacılara uyguladığı tarife, halkın uygulayacağı tarife yanında hiç kalır! Başından beri orada olan biri olarak söylüyorum, ruh halleri benimkinden farklı değil, demedi demeyin.'' dedi.

 

Resim

Resim

Resim

Resim

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Adanalı Sanatçı, Murat Kekilli, deprem bölgesinde, Devletin olmadığını, iddia eden, arama kurtarma, Tekbir getirilmesi, rahatsız olana, tepki, Hatay, Adana
Yorumlar
Haber Yazılımı