MHP'li Sözlü'nün Başlattığı Devlet Bahçeli Köprüsü Açıldı
Haber Detayı
28 Nisan 2023 - Cuma 16:50 Bu haber 2572 kez okundu
 
MHP'li Sözlü'nün Başlattığı Devlet Bahçeli Köprüsü Açıldı
MHP’li Hüseyin Sözlü'nün başlatıp Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın tamamladığı Devlet Bahçeli Köprüsü, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olarak hizmete açıldı.
ADANA HABERLERİ Haberi
MHP'li Sözlü'nün Başlattığı Devlet Bahçeli Köprüsü Açıldı

MHP’li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü tarafından Devlet Bahçeli Köprüsü olarak yapımına başlanan, yarısından fazlası tamamlandıktan sonra Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na devredilip MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin önerisiyle ismi değiştirilen 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, bugün yapılan törenle Adanalıların hizmetine sunuldu.

 

MHP'Lİ HÜSEYİN SÖZLÜ'NÜN BAŞLATTIĞI KÖPRÜ ULAŞTIRMA BAKANLIĞI TARAFINDAN TAMAMLANDI

 

30 Mart 2016 tarihinde yılında MHP’li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü tarafından yapımına başlanan ve yarısından fazlası tamamlanan Devlet Bahçeli Köprüsü'nün inşaatı, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra göreve gelen yönetim tarafından tasarruf tedbirleri kapsamında durdurulmuştu. Adana’nın kent içi ulaşımına 50-60 yıllık bir rahatlama getirecek olan 38 metre genişliği ve Bin 669 metre uzunluğu ile Türkiye'nin en uzun dördüncü büyük köprüsü ünvanına sahip olacak olan Devlet Bahçeli Köprüsü'nün tamamlanması için devreye giren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni kaynak aktarılacak olan köprünün Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından devralındığını duyurmuştu.

 

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ'DEN KÖPRÜYE İSİM DEĞİŞİKLİĞİ ÖNERİSİ

 

Türkiye'nin en uzun dördüncü büyük köprüsüne kendisinin ismini veren MHP'li Başkan Hüseyin Sözlü'ye ve köprünün tamamlanması için devreye giren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, köprü yapımının Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na devredildikten sonra yaptığı açıklamada, ''Trafiği rahatlatacak, Adana halkının hizmetine sunulacak olan köprünün yapılmasından yanayım. İsmimim köprüye verilmesinden dolayı Cumhur İttifakının yıpratılmaya çalışılmasından endişe ediyorum. Köprü adının Devlet Bahçeli köprüsü olması yerine Recep Tayyip Erdoğan Köprüsü olmasını öneriyorum. İkinci öneri olarak 15 Temmuz 2016 Demokrasi ve Şehitler köprüsü de olabilir. Zaten köprünün temeli 30 Mart 2016 tarihinde atılmıştı. Üçüncü bir isim olarak da 5 Ocak tarihi Adana’nın kurtuluş günü, o nedenle ismi 5 Ocak kurtuluş köprüsü de olabilir.'' demişti.

 

MHP'Lİ HÜSEYİN SÖZLÜ: İSMİ DEĞİŞSE DE HALKIMIZ DEVLET BAHÇELİ KÖPRÜSÜ DİYECEK

 

Döneminde yapımını başlatıp ismini koyduğu Devlet Bahçeli Köprüsü'ne 15 Temmuz Şehitler Köprüsü isminin verilmesi üzerine 05 Eylül 2020 tarihinde sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, ''Bazı şeylerin ismini değiştirsenizde ruhunu değiştiremezsiniz. Hatta bizzat sahipleri o ismi değiştirse bile. Birşeylerin kağıt üzerinde değişmesi ruhunu revize edemez. Devlet Bahçeli ismi atılan temel ile birlikte söz konusu yapı var oldukça halkın dilinde daima var olacaktır.'' demişti.

 

Köprü var oldukça adının halk dilinde Devlet Bahçeli Köprüsü olarak anılacağını belirten MHP'li Hüseyin Sözlü'nün haklı çıktı. 28 Nisan 2023 tarihi itibariyle bugün açılışı yapılan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün ismi, halk tarafından hala Devlet Bahçeli Köprüsü olarak anılıyor.

 

15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ'NÜN AÇILIŞ TÖRENİ

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin video konferansla katıldığı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Adana'nın Beyazevler Mahallesinde bulunan Devlet Bahçeli Bulvarı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Şantiyesinde düzenlenen törenle hizmete açıldı. 

 


Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun açılış konuşmasını yaptığı Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün açılış törenine Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Adana Valisi Süleyman Elban, Ak Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay, MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, Belediye Başkanları, Ak Parti ve MHP'nin Milletvekili Adayları ile çok sayıda vatandaş katıldı.


Adana'nın ortasından geçen Seyhan Nehri'nin ayırdığı Çukurova ve Yüreğir ilçelerini birbirine bağlayan ve 1669 metre uzunluğuyla Türkiye'nin 4. büyük köprüsü ünvanını alan Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, 3 şerit gidiş, 3 şerit dönüş olmak üzere toplam 6 şeritli 40 metre genişliğinde olup orta kısmından raylı sistem geçecek şekilde tasarlandı.

 

Resim

Resim

Resim

Bir 8 kişi ve yazı görseli olabilir

Resim

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Hüseyin Sözlü, Devlet Bahçeli Köprüsü, 15 Temmuz Şehitler, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı