MHP'li Özarslan İyi Parti ile HDP Ortaklığını Deşifre Etti
Haber Detayı
27 Nisan 2023 - Perşembe 14:09 Bu haber 2949 kez okundu
 
MHP'li Özarslan İyi Parti ile HDP Ortaklığını Deşifre Etti
MHP Genel Sekreter Yardımcısı Bahadır Bumin Özarslan, İyi Parti ile HDP arasındaki ortaklığı belgeleri ve tespitleriyle deşifre etti.
MHP Haberi
MHP'li Özarslan İyi Parti ile HDP Ortaklığını Deşifre Etti

ABD'nin Wilson İlkeleri, Altılı Masanın ortak metinleri ve HDP'nin tutum belgesinin örtüştüğü tartışılırken, CHP ile HDP'nin ortaklığının yanında İyi Parti ile HDP arasındaki ortaklığa dikkat çeken MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Bahadır Bumin Özarslan, asıl odaklanması gereken konunun Türk Milliyetçisi olduğunu iddia eden Meral Akşener'in partisi İP ile PKK'nın siyasi partisi HDP arasındaki ortaklık olduğunu belirterek, Türk Milliyetçisi, Ulusalcı ve Atatürkçü seçmenleri aydınlatıcı uyarılarda bulundu.

 

DÜNYANIN EN ÖNEMLİ SEÇİMİNİN KADERİNİ KİMLER BELİRLEYECEK?

 

Yabancı gözlemcilerin ''Dünyanın en önemli seçimi'' olarak tanımladığı Türkiye'deki siyasi gözlemcilerin ''Türkiye'nin kader seçimi'' olarak nitelendirdiği 2023 seçimlerinde, seçmenlerin nasıl bir tercihte bulunacağı konusunda araştırma ve öngörülerini açıklayan güvenlik uzmanları ve anketçiler; halkın yüzde 75'inin kendisini ''Türk Milliyetçisi, Ulusalcı ve Atatürkçü'' olarak tanımladığı ve siyasi partilerin terör örgütü PKK ile ilişkilerine sıcak bakmayan bu seçmenlerin 2023 seçimlerinin kaderini belirleyeceğini tespit ediyor. Bu tespitler ışığında, Cumhur İttifakını iktidardan indirmek isteyen muhalefet partilerinin Türk Milliyetçisi, Ulusalcı ve Atatürkçüleri nasıl kandırdığı ortaya çıkıyor

 

ABD'NİN BİR ASIR ÖNCEKİ WİLSON İLKELERİ İLE ÖRTÜŞEN ALTILI MASANIN 48 SAYFALIK METNİ

 

Bu tespitlerin yapıldığı bir seçim öncesinde, ABD Başkanı Joe Biden'in Türkiye'deki muhalifleri destekleyerek iktidarı değiştirme stratejisine uygun davranarak ABD ve Avrupa'dan iktidar dilenen muhalefet partileri, ABD Başkanı Woodrow Wilson tarafından 1918 yılında açıklanan Wilson İlkeleri ile örtüşen, içinde Türk ve Türklük olmayan 48 sayfalık bir metni kamuoyuna açıkladı. Wilson İlkelerinin; 5. maddesinde halkların kendi kaderini kendisinin belirleyip yönetmesi (self determinasyon) 12. maddesinde Türklerin yaşadığı bölgelerde Türk egemenliği güvence altına alınırken, devlet içerindeki diğer halkların yaşam güvenlikleri ve özerk gelişimlerinin sağlanması öngörülüyor. Wilson İlkeleri'nin 5. ve 12. maddesindeki amacın günümüzdeki yansımasına bakıldığında, Güneydoğu bölgesinin Türkiye'den koparılmak istendiği ve Marksist Leninist bir örgüt olarak kurulan PKK'nın aslında ABD'nin bir asır önceki amacına hizmet için kurulduğu görülüyor. 

 

WİLSON İLKELERİ, ALTILI MASANIN 48 SAYFALIK METNİ VE HDP'NİN TUTUM BELGESİNİN ÖRTÜŞMESİ

 

6'lı muhalif ittifakta bulunan siyasi parti genel başkanlarının imzaladığı 48 sayfalık metinde; toprak bütünlüğü ve kuruluş ilkelerini önemseyen Cumhuriyet ‘dar kalıplı geçmiş’ olarak nitelendirilip bu anlayışın reddedildiği belirtiliyor. Ve metinde; 'herkesin kendi kimliğiyle ve kendisi olarak eşit şekilde toplumsal, kamusal ve siyasal yaşama katıldığı bir sistem inşa edilecek' deniliyor. Altılı Masanın bu ve daha sonra imzaladığı tüm ortak metinlerin HDP'nin hazırladığı tutum belgesi ile örtüştüğünü itiraf eden CHP'li Sezgin Tanrıkulu, Türk Milliyetçisi geçinen İyi Parti'nin önceliklerinden vazgeçtiğini ve ortak bir metinde bir araya geldiklerini belirterek, HDP'nin Eylül 2021'de ilan ettiği 11 maddelik tutum belgesi ile bir sıkıntılarının olmadığını açıkça söyledi. Türk Askerinin sınır ötesine yaptığı operasyonlara son verilmesi istenen HDP'nin tutum belgesinde, "Güçlü demokrasi, aynı zamanda yerinden ve yerelden yönetim anlayışını gerektirir" ifadesi ile özerklik vurgusu yapılırken "Kayyum mağdurlarının tüm haklarının iadesi acildir" maddesiyle HDP'li Belediye Başkanların tekrar göreve getirilmesi istenirken, Türk Milliyetçisi olduğunu iddia eden Meral Akşener'in hala ses çıkarmaması manidar değil mi? Tam da bu noktada, İyi Parti'nin neden sessiz kaldığı konusunda MHP Genel Sekreter Yardımcısı Bahadır Bumin Özarslan'dan açıklamalar geldi.

 

MHP'Lİ ÖZARSLAN'IN ADAY OLDUĞU İZMİR'DE MUHALEFETİN ÇELİŞKİSİ

 

Türklüğü Anayasa'dan çıkaracağını, Kürtçeyi ikinci resmi dil olarak kabul edeceklerini ve CHP'li Sezgin Tanrıkulu'nun yolundan giderek terörle mücadelede başarısı ispatlanan yerli İHA ve SİHA'lara dokunacağını açıkça dillendiren Ali Babacan'ın yer aldığı Altılı Masanın büyük ortağı CHP'nin Genel Merkezi'nden Türk Bayrakları indiriliyor. Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'ya özgürlük vaat ederek HDP ve FETÖ'ye göz kırpan Altılı Masanın İzmir Milletvekili Adayı listesi, çoğunluğu Türk Milliyetçisi, Ulusalcı ve Atatürkçü olan İzmirli seçmenleri rahatsız etti.

 

Kemalizmi ırkçılık olarak tanımlayan Yüksel Taşkın CHP'nin İzmir 1. bölge 1. sıradan, Kemalizmi faşistlik olarak nitelendiren Hacer Foggo ise seçilmesi muhtemel olan 2. bölge 8. sıradan Milletvekili Adayı yapılıyor.

 

FETÖ ile bağı olduğunu düşündüğü İdris Naim Şahin ve bazı isimlerin CHP ve İyi Parti listelerinden Milletvekili Adayı yapılmasına tepki gösteren İyi Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, İyi Parti'nin baraj altında kalacağını da ileri sürerek Milletvekili Adaylığından feragat etti.

 

MHP'Lİ ÖZARSLAN: CHP - HDP ORTAKLIĞINDAN ÖTE İP - HDP ORTAKLIĞINA BAKIN

 

Doğup büyüdüğü ve hayatının büyük bölümünü geçirdiği İzmir'in 1. Bölgesinden Milletvekili Adayı olan MHP Genel Sekreter Yardımcısı Bahadır Bumin Özarslan, büyük çoğunluğu Türk Milliyetçisi, Ulusalcı ve Atatürkçü olarak kendisini tanımlayan İzmirlilerin temsil ettiği değerleri TBMM'de güçlü bir şekilde dile getirmek için aday olduğunu belirterek,  terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile aynı çizgide buluşan siyasi partilere karşı, seçmenlerin neden MHP'ye oy vermesi gerektiğine yönelik sosyal medya hesabından çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

İleri sürdüğü birçok sebebin yanında HDP ile birliktelikten sanki rahatsız oluyormuş gibi algı oluşturmak için Altılı Masayı tekmeleyerek deviren ve sonrasında hiçbir şey elde etmeden tıpış tıpış geri dönen Meral Akşener'in, aslında HDP ile aynı çizgide yürüdüğünü belgeleyen MHP Genel Sekreter Yardımcısı Bahadır Bumin Özarslan, sosyal medya hesabından 'İyi Parti ile HDP arasında bir ortaklıktan bahsedilebilir mi?' sorusuna verdiği cevapta, ''Herkes CHP ile HDP'nin ilişkisine odaklandı. Oysa resmi beyanlarında ve hazırladığı raporlarda, HDP ile devam ede gelen bir ortaklık olduğunu gösteriyor. Söz gelimi, HDP/PKK Anayasa'dan vatandaşlığın çıkarılmasını, Türk adının çıkarılmasını istiyor. İyi Parti'nin hazırladığı bütün raporlarda vatandaşlıktan bahsedilmediği gibi vatandaşlığın, Türk vatandaşlığı olarak korunacağına dair herhangi bir ibare de bulunmuyor. Öbür taraftan, belediyelere kayyum atanması konusunda, İyi Parti ile HDP birebir aynı çizgideler. Dolayısıyla, İyi Parti ile HDP'nin çizgisi de aslında CHP - HDP ilişkisinden çok da farklı değil.'' dedi.

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Bahadır Bumin Özarslan, muhalefetin ortaklığı, deşifre etti, MHP, İzmir
Yorumlar
Haber Yazılımı