Bakan Soylu'dan Ulusalcı Geçinenlere Milliyetçilik Dersi
Haber Detayı
01 Mayıs 2023 - Pazartesi 10:43 Bu haber 2261 kez okundu
 
Bakan Soylu'dan Ulusalcı Geçinenlere Milliyetçilik Dersi
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 14 Mayıs seçimleri öncesinde mandacılık hayalleri yeniden depreşen muhaliflere Milliyetçilik dersi verdi.
GÜNDEM Haberi
Bakan Soylu'dan Ulusalcı Geçinenlere Milliyetçilik Dersi

Samsun Dernekler Konfederasyonu'nun Samsunlular Buluşması'nda son zamanlarda mandacılık hayalleri yeniden depreşen muhalefete tepki gösteren Ak Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 104 yıldır her fırsatta Türkiye'nin manda ve himaye altına girmesi için çaba gösteren bir anlayışla karşı karşıya olduklarını söyledi.

 

BAKAN SOYLU'DAN SAMSUN'UN ÖNEMİ

 

Süper Lig'e çıkan Samsunspor'u tebrik ettiği konuşmasında Samsun'un Milli Mücadele yıllarındaki Türk Milleti açısından önemine dikkat çeken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ''Samsun bu devletin varlığına ve birliğine, milletin bölünmez bütünlüğüne kendisini adamış bir şehirdir. Samsun manevi bütün değerlerle kuşatılmış bu memleketin ve bu devletin tam otağ direği olan bir şehirdir. Bizim aldığımız terbiyenin, bizim aldığımız bu anlayışın tam da karşılığı budur. Samsun kurtuluşumuzun şehridir. Gazi Mustafa Kemal'in ve bu memleketteki bütün evlatların bu kurtuluşu başlattığı ve dualı başlattığı bir şehirdir. Burada olmak benim için şereflerin en güzelidir.'' dedi.

 

TÜRKİYE'YE MANDA VE HİMAYEYİ DAYATAN ZİHNİYETE KARŞI 104 YILDIR MÜCADELE VERİLİYOR

 

Türk Milletinin 104 yıldır her fırsatta Türkiye'nin manda ve himaye altına girmesi için çaba gösteren bir anlayışa karşı mücadele etmek zorunda kaldığına dikkat çeken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ''Önümüzde bir 14 Mayıs seçimi var. Türkiye'nin Samsun'da başlattığı yolculuğun bir manası ve ehemmiyeti var. Türkiye Samsun'dan aldığı ilhamla, Amasya, Erzurum ve Sivas'ta sözler söyledi. Sivas Kongresi'nde dedi ki, 'Manda ve himaye kabul edilemez.' Orada, kendi başına milli mücadele yapılamayacağına inanan bir grup, ülkenin Amerikan mandacılığını kabul ederek kurtuluş mücadelesi vermesini istedi. Ama Gazi Mustafa Kemal'in başını çektiği bir grup manda ve himayeciliğin kabul edilemeyeceğini söyledi. Sekiz gün süren tartışma sonunda, 'Milletin geleceğini yine milletin azmi ve kararı kurtarır. Manda ve himaye kabul edilemez' kararı alındı. 104 yıl önce Türkiye büyük bir yolculuğa çıktı. Yedi Düvel'in saldırmasına rağmen Milli mücadele kazanıldı. Ama bir şey 104 yıldır bitmedi. 104 yıldır bitmeyen şey manda ve himayedir. 104 yıldır bu topraklarda fırsatını buldukları her an Türkiye'ye vesayet kurmaya Türkiye'de mandayı ve himayeyi devam ettirmeye çalışan bir anlayışla karşı karşıyayız. Türkiye'de darbeleri yaptıran Amerika'dır. Türkiye'nin en büyük mücadelesi darbelere karşı oldu. 14 yıldır ülkemizi yönetenler mücadele ediyor. Ya Amerika Türkiye'yi ele geçirecek ya da Türkiye'yi yerli ve milli değerler yönetecek. 21 yıldır bizim verdiğimiz mücadele de budur.'' dedi.

 

104 YIL ÖNCE SAMSUN'DA BAŞLATILAN MİLLİ MÜCADELENİN ÖNEMİ

 

Etrafı kargaşa içinde olan Türkiye'nin verdiği bağımsızlık mücadelesinin önemine vurgu yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ''Eskiden ABD Büyükelçisi bir söz söylediğinde bacakları titreyenler vardı ama günümüzde Amerika Başkanının sözlerini artık takmayan bir Türkiye var. Kendi istikametinde yürüyen bir Türkiye var. Yedi Düveli dize getiren Türkiye terörü mü bitiremeyecek? Türkiye'yi bölmek için her şeyi yaptılar. Türkiye içindeki terörü temizlerken Suriye'deki teröristleri yaptığımız başarılı operasyonlarla temizliyoruz. Amerika'nın parmağını bu ülkenin, devletimizin içinden çıkardık. Türkiye'nin etrafı kargaşa içerisinde ve Amerikan Bayrağı gölgesinde yaşayan ülkeler var. Onun için 104 yıl önce 19 Mayıs'ta Samsun'da başlatılan mücadele önemlidir.'' dedi.

 

14 MAYIS SEÇİMLERİNDE EMANETLERE SAHİP ÇIKACAĞIZ

 

Mandacı zihniyete karşı Türk milletinin emanetlerine sahip çıkmasını isteyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ''Koronovirüs salgını, Rusya- Ukrayna savaşı sonrasındaki gıda ve enerji krizini yaşayan dünyada Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türkiye başarılı işlere imza attı. Bağımsızlık mücadelesi veren Türkiye ayağa kalkıyor ama mandacılar boş durmuyor. Kurtuluş savaşını kazanan Türk Milletinden intikam almaya ve esaret altına almaya çalışıyorlar. Hiç endişe etmeyin! Türkiye'nin geleceği bugünden çok daha parlak olacaktır. Yapılacak çok iş var. Etrafımızdaki coğrafyada da yapılacak çok şey var. Hiç merak etmeyin! Göreceksiniz 14 Mayıs'tan sonra etrafımızdaki ülkelerin her biri tane tane Türkiye'nin etrafında dizileceklerdir. İçinde huzursuzluk olan, huzursuzluk olmayan, huzur olan her biri Türkiye'yle beraber, 'Dünya 5'ten büyüktür' diyen anlayışın etrafında hepsi saf duracaklardır. Bunun işareti bugün vardır. 14 Mayıs 100 yıl sürecek. Türkiye'nin elindeki en büyük fırsat, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderinin olmasıdır. Sayın Erdoğan'ın emaneti Millettedir, sizdedir. 14 Mayıs seçimlerinde emanetlere sahip çıkacağız.'' dedi.

 

Resim

Resim

Resim

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: İçişleri Bakanı, Süleyman Soylu, 14 Mayıs seçimi, mandacılar, Samsun
Yorumlar
Haber Yazılımı