Yunanlılar Camiye Yunan Bayrağı Astı

Türkiye'de İstanbul'un fethinin 567. yıldönümünde Ayasofya'da Kur'an-ı Kerim okunmasını hazmedemeyen Yunanlılar, kendilerince Ayasofya'da Fetih Suresi okunmasının intikamını Dimetoka kentinde bulunan Çelebi Sultan Mehmet Camii minaresine Yunanistan bayrağı asarak almaya çalıştılar.

 

YUNANİSTAN YETKİLİLERİ VE MEDYASI TAHRİK AÇIKLAMALARI YAPMIŞTI

 

Ayasofya'da Fetih Suresi'nin okunması, FETÖ'cülerden sonra Yunanistan'ı da rahatsız etmiş ve Ayasofya'da Kur'an-ı Kerim okunmasına karşı çıkan Yunanistan medyası ve Yunanistan yetkilileri, Ramazan ayında ve İstanbul'un Fethinin 567. yıldönümünde Ayasofya'da Kur'an-ı Kerim okunmasıyla ilgili ''Helenizm'e karşı büyük bir meydan okuma. İstanbul'un düşüşünü kutlamak için dua edilecek. Türklerden eşi görülmemiş meydan okuma. Ankara, Ayasofya'yı başka amaçlarla kullanılıyor. Bir meydan okuma olan bu durumu takip ediyoruz.'' açıklamalarında bulunarak tahriklerde bulunmuştu.

 

TAHRİK OLAN YUNANLILAR CAMİYE YUNAN BAYRAĞI ASTI

 

Ayasofya'da Fetih Suresi'nin okunmasına karşı sert açıklamalar yaparak halkın tahrik olmasına sebep olan Yunanistan medyası ve Yunanistan yetkililerinin tutumu neticesinde, Yunanistan’ın Dimetoka kentinde bulunan ve Avrupa’daki en eski Osmanlı camisi olan 597 yıllık Çelebi Sultan Mehmet Camii'ne kimliği belirsiz kişi ve kişilerce Yunan bayrağı asıldı.

 

BELEDİYE YUNAN BAYRAĞINI İNDİRDİ POLİS SORUŞTURMA AÇTI

 

Avrupa’daki en eski Osmanlı camilerinden birisi olan Çelebi Sultan Mehmet Camii, UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası’nın listesinde koruma altında olması hasebiyle, Yunan bayrağının asıldığını farkeden Belediye yetkilileri Yunan bayrağını hemen indirerek, olayı polis teşkilatına bildirdi. Konuyla ilgili polisin soruşturma açtığı bildirildi.