Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in Türkiye İtirafı Deşifre Edildi

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis'in Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de yalnız hareket etmesini değerlendirirken kullandığı cümleleri deşifre eden Stratejist Abdullah Çiftçi, Miçotakis'in yalnız hareket eden Türkiye'ye ile başedemediklerini itiraf ettiğini söyledi.

 

YUNANİSTAN BAŞBAKANI MİÇOTAKİS NE DEDİ?

 

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, kendi ülkesinin istikrar ve güvenliğine yönelik her tehdidin AB'nin bütün üyelerinin refah ve güvenliğine yönelik tehlike arz ettiğini ve Türkiye'nin oluşan yeni jeopolitik ortamda giderek yalnızlaştığını belirterek,  "Yunanistan; İsrail, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerle güçlü ortaklıklar kurarken, Türkiye ise tek başına hareket ediyor, Doğu Akdeniz'de güç gösterisi yapıyor, Suriye ve Libya'ya müdahale ediyor.'' demişti.

 

HEPMİZ BİRARAYA GELDİK BİR TÜRKİYE İLE BAŞEDEMEDİK

 

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis'in kurdukları ittifaka karşı Türkiye'nin yalnız hareket edişiyle ilgili sözlerini deşifre eden Stratejist Abdullah Çiftçi, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Miçotakis: Bu yeni jeopolitik manzarada Türkiye giderek daha izole görünmektedir. Yunanistan İsrail, Mısır ve BAE gibi ülkelerle güçlü ortaklıklar kurarken, Türkiye tek başına hareket etti. Miçotakis'in sözlerinin anlamı şudur: Tek tek bir Türkiye etmiyoruz. Hepimiz bir araya geldik yine edemedik.'' dedi.