Solak Medyanın Yazarı Hacır'dan Şişirilen Anket İtirafı

Korkusuz Gazetesi'nda yayınlanan köşe yazısında, Aksoy Araştırma Şirketi Yöneticisi Ertan Aksoy ile yaptığı söyleşide siyasi partilerin son durumu hakkında yapılan anketlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Gazeteci Yazar Gürkan Hacır, Cumhur İttifakı'nın karşısında konumlanan siyasi parti oylarının anketlerde yüksek gösterildiği konusunda itiraflarda bulundu.

 

SOLCU YAZAR GÜRKAN HACIR'DAN ANKETLERE YÖNELİK İTİRAFLAR

 

Muhalif İttifakın lokomotifi CHP'yi her ortamda desteklemesiyle bilinen Korkusuz Gazetesi yazarı Gürkan Hacır, Aksoy Araştırma Şirketi Yöneticisi Ertan Aksoy ile yaptığı söyleşiyi köşe yazısında anlattı. Muhalif İttifakta yer alan siyasi partilerin oylarını sürekli olarak yüksek gösteren anket firmalarının aksine, muhalefetteki siyasi partilerin oylarında bir yükselme olmadığına yönelik itirafların yer aldığı bir yazı kaleme alan Gürkan Hacır, şişirilmiş anket sonuçlarına inanan muhaliflerin uçtuğunu söyledi. Ak Parti'den uzaklaşan seçmenlerin muhalefetteki siyasi partilere yönelmediğini ve başka bir siyasi partiye geçme konusunda henüz karar vermediğini belirten Gürkan Hacır, MHP'nin oyları konusunda bir değerlendirmede bulunmadı. 

 

ANKETLERDE EN ÇOK İYİ PARTİ'NİN OYLARI ŞİŞİRİLMİŞ

 

Muhalif ittifaktaki siyasi parti oylarının yüksek gösterilerek algı operasyonu yapıldığı konusunda itiraf gibi açıklamaların yer aldığı köşe yazısını kaleme alan Gürkan Hacır, ''Deva ve Gelecek… İkisi de çok zorlanıyormuş… Deva 2.5… Gelecek ise 1-1.5 bandında geziyormuş. Beklediklerini bulamamışlar… Bir başka yükselen parti olarak HDP söyleniyordu… O da Aksoy’a göre öyle ‘uçmuyor…’ HDP tam sınırda… 9-10 oyu var… İyi parti, Aksoy Araştırma’ya göre öyle patlama yapmış falan değil… 13-14 civarı… Ertan 'Ben İyi Parti’yi hiç 15 olarak görmedim' dedi. Peki kime gidiyor oylar? Henüz sahibi yok… Kararsız limanına demir atmışlar… Muhelefettekileri ise ne siz sorun ne ben söyleyeyim… Uçmuş gidiyorlar…'' dedi.

 

HERŞEYİ İTİRAF EDEN GÜRKAN HACIR MHP OYLARINI NEDEN AÇIKLAMADI?

 

Ak Parti'den uzaklaştığı iddia edilen seçmenlerin muhalefetteki siyasi partilere yönelmediğini ve başka bir siyasi partiye geçme konusunda henüz karar vermediğini belirten Gürkan Hacır, MHP'nin oyları konusunda neden bir değerlendirmede bulunmadı? Cumhur İttifakı'nın genel oylarında bir sıkıntı olduğundan söz ederken oyların muhalefet partilerine değilde kararsız kaldığını belirten Gürkan Hacır, aslında kararsız olduğu seçmenlerin MHP'ye yöneldiğini gizledi mi? Siyasi hayatı boyunca tutarlı hareket eden ve Türkiye'nin birçok krizi atlatmasında büyük rolü olan MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin, seçmenler nezdinde daha çok teveccüh alması gizlenilmeye mi çalışılıyor? Yükselen Milliyetçiliğin olduğu bir ortamda, MHP'nin oylarının artmaması mümkün mü? Kararsız olarak gösterilen seçmenler, diğer muhalefetteki siyasi partilere gitmiyorsa, gideceği tek yer MHP'dir. Herşeyi itiraf eden Gürkan Hacır, bir tek MHP'nin oylarının yükseldiğini itiraf edemedi.