Sekiz Belediye Başkanlığına Kayyum Atandı

İçişleri Bakanlığı, haklarında Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak ve Terör Örgütü Propagandası Yapmak suçlarından soruşturma yürütülen, sekiz HDP'li Belediye Başkanını görevden alarak yerlerine kayyum atadı.

 

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Anayasanın 127’nci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanununun 47’nci maddesine istinaden İçişleri Bakanlığının 23/03/2020 tarihli onayları ile geçici bir tedbir olarak görevlerinden uzaklaştırılmış; Belediye Kanununun 45 inci maddesi uyarınca yine Belediye Kanununun 46 ncı maddesi kapsamında sekiz Belediye Başkanlığına görevlendirmeler yapıldığı bildirildi.

 

KAYYUM ATANAN BELEDİYE BAŞKANLIKLARI

 

1-) Batman Belediye Başkanı Mehmet Demir'in yerine Batman Valisi Hulusi Şahin kayyum olarak atandı. 

2-) Diyarbakır'da Ergani Belediye Başkanı Ahmet Kaya'nın yerine, Ergani Kaymakam Vekili  Abdulselam Öztürk kayyum olarak atandı.  

3-) Diyarbakır'da Eğil Belediye Başkanı Mustafa Akkul'un yerine Eğil Kaymakamı İdris Arslan kayyum olarak atandı.

4-) Diyarbakır'da Lice Belediye Başkanı Tarık Mercan'ın yerine Lice Kaymakamı Cevdet Bakkal kayyum olarak atandı. 

5-) Diyarbakır'da Silvan Belediye Başkanı Naşide Toprak'ın yerine Silvan Kaymakamı Mehmet Uslu kayyum olarak atandı.

6-) Bitlis'te Güroymak Belediye Başkanı Hikmet Taşdemir'in yerine Güroymak Kaymakamı Muhammet Furkan Sancaktutar kayyum olarak atandı. 

7-) Iğdır'da Halfeli Belde Belediye Başkanı Hasan Safa'nın yerine Karakoyunlu Kaymakamı Lütfullah Göktaş kayyum olarak atandı.

8-) Siirt'te Gökçebağ Belde Belediye Başkanı Serhat Çiçek'in yerine Kurtalan Kaymakamı İhsan Emre Aydın kayyum olarak atandı.