MHP ve Yazarlardan Muhaliflere Siyasi Cinayet Tepkisi

Siyasi cinayetlerin olabileceği kaygısını dillendiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ve daha da ileri giderek, adeta aba altından sopa gösterircesine kan akmaması için seçimlerden önce bir değişiklik için uzlaşma sağlanmasını öneren Habertürk yazarı Nagehan Alçı'ya, MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, MHP Genel Başkanı Basın Danışmanı Yıldıray Çiçek ve Hürriyet Gazetesi Yazarı Nedim Şener'den sert tepki geldi.

 

CHP LİDERİ KEMAL KILIÇDAROĞLU NE DEDİ?

 

Siyasi iktidarın çok daha sert ortamda siyaset yapma arayışına gireceğine dikkat çeken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Ben şundan eminim, eğer belli gruplar ellerine silah alıp belli kişileri öldürme yoluna gitmezlerse bir gerilim olmaz. Umarım öyle bir tablo da Türkiye'de yaşanmaz. Siyasi cinayetler. Böyle kaygılarım var.'' dedi.  

 

NAGEHAN ALÇI: KAN AKABİLİR. O YÜZDEN DEĞİŞİKLİK İÇİN UZLAŞIN

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun siyasi cinayetlerin olabileceği kaygısını dillendirmesinin ardından, benzeri açıklamalarda bulunduktan sonra daha da ileri giderek, adeta aba altından sopa gösterircesine kan akmaması için seçimlerden önce bir değişiklik için uzlaşma sağlanmasını öneren Habertürk yazarı Nagehan Alçı, 2023 seçimleri öncesinde tansiyonun yükseleceğine yönelik Haber Global'de yaptığı açıklamada, ''Kan akabilir, tansiyon çok yükselir, sokaklardaki gerilimi kontrol edemezsiniz. Yani bunun sorumlusu hepimiz oluruz. O yüzden ben hem muhalefet hem iktidara muhakkak bir orta yol bulup bir an önce, seçimlerden önce değişikliğe gitmek için uzlaşı zemini yaratmaları çağrısında bulunuyorum.'' dedi.

 

KILIÇDAROĞLU VE ALÇI'NIN AÇIKLAMALARINA MHP VE MEDYADAN SERT TEPKİ

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Habertürk yazarı Nagehan Alçı'nın zamanlama açısından manidar olan siyasi cinayetler ve iç karışıklıklara yönelik kaygı ve uyarılarına, MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, MHP Genel Başkanı Basın Danışmanı Yıldıray Çiçek ve Hürriyet Gazetesi Yazarı Nedim Şener'den sert tepki geldi.

 

MHP'Lİ FETİ YILDIZ: BU İŞLER MEDYADAKİ TARTIŞMALARA BENZEMEZ

 

Siyasi cinayetler işlenilmesi suretiyle iç karışıklığın çıkacağı söylemlerinin muhalifler tarafından sorumsuzca kullanıldığına dikkat çeken MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Kılıçdaroğlu bir taraftan Nagehan Alçı bir taraftan güya iç karışıklığa karşı uyarıyor. Sorumsuzca telafuz ettikleri şeylerin gevezeliği de politikası da yapılmaz. Bu işler; ne medyadaki tartışmalara ne de kürsüden yapılan sallamalara benzer.'' dedi.

 

MHP'Lİ YILDIRAY ÇİÇEK: UYUMLULAR UYUDUĞUMUZU SANIYOR

 

En son faili meçhul cinayetlerin olabileceği dillendirilmesinin ardından 15 Temmuz kalkışması için düğmeye basıldığına dikkat çeken MHP Genel Başkanı Basın Danışmanı Yıldıray Çiçek, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Dikkat! Tüm terör örgütleriyle sıkı-fıkı bağı olan Kemal Kılıçdaroğlu 'Siyasi cinayetler olabilir' dedi. Fethullah Gülen de 'Bundan sonra da faili meçhul melun cinayetler olabilir.' açıklamasını yaptıktan sonra bu ülkede 15 Temmuz düğmesine basmıştı. Uyumlular uyuduğumuzu sanıyor!'' dedi.

 

YAZAR NEDİM ŞENER: SİYASİ CİNAYETLERİN OLACAĞINI NEREDEN BİLİYORSUN?

 

Konuyla ilgili bir haberi paylaşarak, siyasi cinayetlerin olma ihtimaliyle ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sorular yönelten Hürriyet Gazetesi Yazarı Nedim Şener, ''1-) Sinsi bir provokasyon amacıyla söylemediyse, siyasi cinayetler işleneceğini nereden biliyor? 2-) Eğer böyle bir bilgi sahibi ise savcılığa gidip neden ihbarda bulunmuyor? 3-) Birilerinin öldürüleceğini biliyor ve bunu siyaseten kullanmak için cinayetin işlenmesini mi bekliyor?'' dedi.