MHP'li Yönter Hangi Muhalifi Altılı Ganyanda Tek Geçti?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, 6 muhalefet partisi genel başkanlarının yer aldığı Yuvarlak Masa toplantısını Altılı Ganyana benzetmesi üzerine, 6 genel başkanın at yarışlarında olduğu gibi yarıştığını tasvir eden MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, bu yarışta hızlı koştuğunu belirttiği Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu tek geçerek, Altılı Ganyanda Serok Ahmet üzerine bahis oynadı.

 

DEVLET BAHÇELİ, YUVARLAK MASA TOPLANTISI VE SONUÇ BİLDİRGESİ HAKKINDA NE DEDİ?

 

Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu, Gültekin Uysal, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ın katılımlarıyla gerçekleştirilen 6 muhalefet partisinin Yuvarlak Masa toplantısına ve toplantı sonuç bildirgesine tepki gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Mezkûr açıklamada çok daha vahim savrulmalar vardır ve altı parti bölücülüğün elebaşı HDP’nin dayatmalarını metnin için kurnazca serpiştirerek benimsediklerini ispat etmişlerdir. Avrupa Konseyi’nin ve Avrupa Birliği’nin normlarına bağlı kalacaklarmış. Bu nasıl bir akıl tutulmasıdır? Bu nasıl bir köksüzlüktür? Bu nasıl bir gayri milliliktir? Ey zillet ittifakı, bu kadar mı yabancılaştınız? Bu kadar mı yozlaştınız? Bu kadar mı başkalaştınız? Bahsedilen bu normlar nelerden ibarettir? Açıklasınlar da öğrenelim. Avrupa Konseyi’nin terörist Demirtaş ile Sorosçu Osman Kavala hakkındaki melanet görüşlerine bağlı kalacaklar mı? Türkiye aleyhtarı hasmane tutumuna destek olacaklar mı? Bu soruların cevaplanması maşeri vicdana göre hayat memat konusudur.'' dedi.

 

BAHÇELİ'DEN YUVARLAK MASA TOPLANTISINA ALTILI GANYAN BENZETMESİ

 

TBMM Grup Toplantısında konuşurken, 6 muhalefet partisi genel başkanlarının yer aldığı Yuvarlak Masa toplantısının resmedildiği bir karikatür çalışmasını göstererek, toplantıya yönelik özel değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Bu kara kalem çizilmiş bir şeydir. Fotoğraflar bütün gazete ve televizyonlarda var. Burada yuvarlak masa, altında HDP, onun HDP'nin ayakları altında Avrupa Konseyi, Avrupa Birliği ve ABD var. Şimdi, yuvarlak masa etrafında toplanmanın manası iyi anlaşılmıştır. Masa; dikdörtgen olsaydı dört ayağı olurdu, kare olsaydı dört ayağı olurdu. Ama yuvarlak masa olunca ayak bir. O da gizli ayak, yani HDP. Şu hale bakın. Şurada altılı ganyan, ortada HDP, yanında Avrupa Konseyi, ABD ve Avrupa Birliği. Hazırladıkları bir sayfalık metnin içerisinde de, bunların normlarına kalacakmış. Bunların normları hangileri? Avrupa Konseyi, ABD'nin, Avrupa Birliği'nin normu aynı, birleştikleri yer HDP, kulandıkları yer 6’lı ganyan. Cumhur İttifakı için genel geçer bir norm vardır, o da Türk milletinin hakimiyet ve hükümranlık normlarıdır. Bizim için tek geçerli norm Türkiye normudur.'' dedi.

 

MHP'Lİ YÖNTER, 6 GENEL BAŞKANIN YARIŞTIĞI KOŞUDA SEROK AHMET'İ TEK GEÇTİ

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, 6 muhalefet partisi genel başkanlarının yer aldığı Yuvarlak Masa toplantısını Altılı Ganyana benzetmesi üzerine, 6 genel başkanın at yarışlarında olduğu gibi yarıştığını tasvir ederek, bu yarışta hızlı koştuğunu belirttiği Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu tek geçen MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''6'lı ganyan.. Serok diyorum, hızlı koşuyor… Ancak, değil altınız altmışınız da tıpkı Malta Şövalyeleri gibi yuvarlak bir masa etrafında toplansanız bile iki Liderin (Erdoğan ve Bahçeli'nin) duruşuyla tecessüm eden milli gücü, muazzam güveni, muteber güvenceyi asla geçemezseniz. Cumhur İttifakı istiklal davamızın, istikbal haklarımızın bayraklaşmasıdır.'' dedi.