MHP'li Yılmaz'dan EDS'lerin Kaldırılması Önerisi

Hız ihlali yapan araçların tespiti için kullanılan Elektronik Denetleme Sistemi'nin (EDS) kazaların önüne geçme amacından saptırıldığına dikkat çeken MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, EDS'lerin belediyeler, şirketler ve Karayolları tarafından gelir kaynağı olarak kullanılmaya başladığını belirterek, saniye sayacı olmayan trafik ışıklarından EDS'lerin kaldırılmasını ve kesilen cezaların iptal edilmesi gerektiğini söyledi.

 

EDS'LER BELEDİYELER, ŞİRKETLER VE KARAYOLLARININ GELİR KAYNAĞI HALİNE GELDİ

 

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada, ''Kara yollarına döşenen ve asıl amacı trafiği düzenleyerek kazaların önüne geçmek olan EDS'ler, bu amaçları dışına çıkmış, belediyelerin, şirketlerin ve Karayollarının gelir kaynağı olarak kullanılmaya başlamıştır. Bazı yerlerde neredeyse 2 kilometrede bir döşenen EDS'lerin kurulumu ve teknik mevzuatı, Karayolları Trafik Yönetmeliği'ne göre yeniden düzenlenmelidir.'' dedi.

 

SANİYE SAYACI OLMAYAN EDS'LER KALDIRILMALI VE KESİLEN CEZALAR İPTAL EDİLMELİDİR

 

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, ''Düzce'de 82 kilometre hız tahdidi olan yollarda trafik ışığı kırmızıdan hızla sarı ve yeşile dönmekte, bu durum hemşehrilerimizin ceza yemesine sebep olmaktadır. Bu ve buna benzer birçok sorun sadece Düzce'nin değil tüm Türkiye'nin sorunu olarak yaşanmaktadır. Yönetmelikte yapılacak bir değişiklikle en azından saniye sayacı olmayan trafik ışıklarından EDS'lerin kaldırılması ve benzeri uygulamaların getirilmesi ve bu tür ışıklarda mağduriyet yaşayanların cezalarının iptal edilmesi gerekmektedir.'' dedi.