MHP'li Yıldız'dan Solak Medyanın Yazarına Kapaklık Cevap

Kamuoyunda Sosyal Medya Yasası olarak bilinen Basın Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi konusunda kaleme aldığı yazıda MHP'yi hedef alan Evrensel gazetesi yazarı Ceren Sözeri'ye cevap veren MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, en temel bilgileri dahi ıskalayarak Kanun Teklifi'ne yönelik eleştirilerde bulunan Ceren Sözeri'ye, Anayasa'nın Haberleşme Hürriyeti konusundaki 22. Maddesini hatırlatarak cevap verdi. 

 

MHP'Lİ FETİ YILDIZ, KANUN TEKLİFİ HAKKINDA TBMM'DE NE DEDİ?

 

Kamuoyunda Sosyal Medya Yasası olarak bilinen Basın Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi konusunda TBMM Genel Kurulu'nda konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, sahte isimli hesaplarla yasa dışı içerik oluşturup paylaşmanın, kendi siyasi düşüncesinde olmayan kişilere hakaret etmenin, yalan ve yanlış haber yapılarak algı oluşturulmasının önüne geçilmesi için kanuni düzenleme yapılmasının şart olduğunu belirterek, ''İfade özgürlüğü mutlak bir hak niteliğinde değildir.'' demişti.

 

SOLAK MEDYANIN SÖZCÜLERİNDEN CEREN SÖZERİ, MHP'Lİ FETİ YILDIZ'I HEDEF ALDI

 

TBMM'de görüşülen Kanun Teklifini geçmişten bazı örnekler verdiği yazısında eleştiren Evrensel gazetesi yazarı Ceren Sözeri, Kanun Teklifinin mimarlarından TBMM'de Anayasa Komisyonu Üyeliği görevini de ifa eden MHP'li Feti Yıldız'ı hedef aldı. Ceren Sözeri, kaleme aldığı yazıda, ''Bu yasanın geçmesi durumunda benim gibi yüzlerce insanın adliye mesaileri başlayacak. Susmak çözüm değil, dezenformasyonla mücadelenin yöntemi de bu değil. Muhalefet Anayasa Mahkemesi’nden medet umuyorsa seçime kadar pek çok insanın canının yanacağını hatırlatmak gerek. Kanun teklifinin ilk iki maddesinin görüşüldüğü gün, teklifin mimarı MHP Milletvekili Feti Yıldız önce güvenlik demiş ve eklemiş 'İfade özgürlüğü mutlak bir hak niteliğinde değildir.' Geçmişte olduğu gibi bunları hatırlatmak yine bizlere düşecek.'' dedi.

 

MHP'Lİ FETİ YILDIZ'DAN CEREN SÖZERİ'YE KAPAK GİBİ CEVAP

 

TBMM'de görüşülen Kanun Teklifini geçmişten bazı örnekler vererek eleştiren Evrensel gazetesi yazarı Ceren Sözeri'ye, Anayasa'nın Haberleşme Hürriyeti konusundaki 22. Maddesini hatırlatarak cevap veren MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Evrensel Gazetesi'nden Ceren Sözeri hanımefendi en temel bilgileri dahi ıskalayarak TBMM'de ifade özgürlüğü mutlak bir hak niteliğinde değildir sözlerimizi eleştirmiş. AİHS ve Anayasamızda görüldüğü gibi 'ifade özgürlüğü meşru amaçlar için  sınırlandırılabilir.' Meşru amaçlar: Milli güvenlik, Ülke bütünlüğü, Kamu düzeni, genel sağlık ve ahlakın korunması. Suçun önlenmesi, başkalarının şeref ve hakkının korunması olarak sıralanır.'' dedi.