MHP'li Yalçın'dan Solaklara: Ülkücüleri Tanımadan Konuşmayın

MHP ve Ülkücüleri hedef alıcı yazılarına devam eden Cumhuriyet gazetesi yazarı Özdemir İnce'ye ikinci kez cevap veren MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Semih Yalçın, Özdemir İnce'ye İnce İnce Mukabele başlıklı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Özdemir İnce'nin çoğu solcu aydın ve yazar gibi Türk milliyetçiliği ülküsünün Türk siyasi hayatında oynadığı başat role bakmadan, Ülkücülerin hakkını Ülkücülere teslim etmeden, Ülkücüleri tanımadan esaslı fikir sahibiymiş gibi değerlendirmeler yaptığını söyledi.

 

MHP'Lİ SEMİH YALÇIN'DAN ÖZDEMİR İNCE'YE 2. CEVAP 

 

Sayın Özdemir İnce, size verdiğimiz ilk cevapla bütün komplekslerinizi ortaya döktüğümüze göre, hedefi 12’den vurmuşuz demektir. Olanca nezaketiniz yanında iğneleyici, üsttenci, bilgiç ve nobran bir üslupla bize mukabele etmişsiniz. Bu arada kendinizi de bir hayli methetmişsiniz. Bırakın da sizi tanıyanlar, bilenler övsünler. Ben, size akademik kariyerimi anlatmaktan hicap ederim.

 

Ayrıca MHP ve Ülkücüler hakkındaki ön yargılarınız, her solcu entelektüelin iflah olmaz hastalığını yansıtıyor. Allah aşkına, Ükücüleri ve MHP’yi anlatan kaç kitap okudunuz? Kaç Ülkücü ile diyalog kurdunuz? Kaç MHP’li ile bir masaya oturup sohbet ettiniz? Önce hedef aldığınız o büyük harekete ve mensuplarına değer vermeyi öğrenin, onları tanımayı deneyin.

 

Ne yazık ki çoğu solcu aydın ve yazar gibi siz de okumadan, öğrenmeden hakkımızda esaslı fikir sahibiymiş gibi tefsir-i şerif yuvarlıyorsunuz. MHP’nin, Milliyetçi-Ülkücü Hareket'in ve siyasette temsil ettiğimiz Türk milliyetçiliğinin çağdaşlığını tartmak da sizin gibi sözde "çağdaş", müstemleke tipi aydınlara düşmez. Önce dünyanın gidişine, sonra da Türk milliyetçiliği ülküsünün Türk siyasi hayatında oynadığı başat role bakmalı ve Sezar’ın hakkını Sezar’a teslim etmelisiniz. Maalesef siz de çoğu solcu eski tüfek gibi eskide kalmış, fosilleşmişsiniz.