MHP'li Özdemir ve Ersoy İle Yusuf Halaçoğlu Tartıştı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Suriyeliler konusundaki açıklamasıyla ilgili değerlendirmede bulunan MHP Kayseri eski Milletvekili ve eski İyi Parti'li Yusuf Halaçoğlu'na tepki gösteren MHP Kayseri Milletvekilleri İsmail Özdemir ve Baki Ersoy, Suriyeliler konusunda gereken cevabı verdikten sonra Yusuf Halaçoğlu'nun MHP'den ayrılış sürecini içeren eski defterleri açarak sosyal medya üzerinden tartıştılar.

 

YUSUF HALAÇOĞLU NE DEDİ?

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Suriyeliler konusunda söylediği, ''Şu da var ki, bayram münasebetiyle kendi ülkelerine gidebilenlerin, bu gidişlerinde sorun yaşamayanların geri dönüşlerine de lüzum yoktur. Suriyeliler bize emanettir. Buna diyeceğim bir şey yoktur. Ama ilanihaye burada kalmaları mümkün değildir.'' sözlerini paylaşan MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir'e sosyal medya hesabından cevap veren Yusuf Halaçoğlu, ''Madem böyle düşünüyorsunuz. Bunu yapması için ittifak ettiğiniz partiye neden baskı yapmıyorsunuz? İsterseniz yapabilirsiniz. Bunu söyleyip gerekeni yapmazsanız, aynı suça ortak olursunuz.'' dedi.

 

MHP'Lİ İSMAİL ÖZDEMİR'DEN YUSUF HALAÇOĞLU'NA CEVAP

 

Suriyeliler konusunda MHP'nin Ak Parti'ye baskı yapmasını isteyen eski MHP'li ve eski İyi Parti'li Yusuf Halaçoğlu'na cevap veren MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''MHP kendi gündemine hakim bir partidir. Suriye iç savaşı ve sınırı aşan göçler konusunda neler söylediğimiz açıktır. Baskı meselesine gelince; 1 Kasım sonrası FETÖ tezgahında MHP’den nasıl istifa ettiğinizi de iyi biliriz! Fitneniz sizin olsun, biz Türkiye sevdasındayız.'' dedi.

 

MHP'Lİ BAKİ ERSOY'DAN YUSUF HALAÇOĞLU'NA CEVAP

 

MHP Kayseri eski Milletvekili ve eski İyi Parti'li Yusuf Halaçoğlu'na MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir'in cevabından sonra MHP'nin diğer Kayseri Milletvekili Baki Ersoy'un cevap vermesiyle tartışma büyüdü. Yusuf Halaçoğlu'nun MHP'den ayrılış sürecini gündeme getiren MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, ''MHP olarak bu konudaki düşüncelerimiz her konuda olduğu gibi nettir. Suç ve ortaklık konusuna gelince,önce sizin 1 Kasım’dan sonra Kayseri’de ilk olarak Liderimizin yanında olduğumuzu haykırdığımız gün yanımdaydınız, sonra hangi talimatla kimlerle suç ortağı oldunuz? 1 Kasım’dan sonra bir gazetecinin başka bir lider adayı olursa sorusuna 'Ben Devlet Bey’in yanındayım, başkan bir aday olursa istifa ederim' dedikten yaklaşık 1 ay sonra ne oldu da, kimler devreye girdi de apar topar kaçtınız ? Kamuoyu hala bu ilişki ağını merak ediyor?'' dedi.

 

MHP'Lİ BAKİ ERSOY'DAN YUSUF HALAÇOĞLU'NA İKİNCİ CEVAP

 

Yusuf Halaçoğlu'nun MHP'den ayrılış süreciyle ilgili eski defterleri açan MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, ''O dönem İl Başkanıydım ve yaşanılan her anı çok net hatırlıyorum. 1 Kasım’dan sonraki Liderimize destek açıklamamızdan sonra ani tavır değişikliğinin sebebi sizdedir. Ama hala oturup MHP’ye zarar verme çabalarınız beyhudedir, ayıptır, günahtır ve bu TARİH affetmeyecek..! Hatırlıyor musunuz? Beni arayıp 'Ben gidiyorum Başkanım, birazdan basın toplantısı yapacağız' dediğiniz ve apar,topar o telefonu kapatma telaşınızı? Talimatlarla hareket ettiniz, hem Partimize hem de Kayseri İl Teşkilatına yanlış yaptınız. Suç ve ortaklığı şimdi bir düşünün...!'' dedi.