MHP'li Karakaya'dan Fitne Çıkaran Solaklara Cevap

Hazırladıkları Anayasa değişikliği teklifini tüm siyasi partilere götürürken HDP'yi de ziyaret eden Ak Parti'nin hamlesi üzerinden Cumhur İttifakı'na fitne sokmaya çalışan Sözcü Gazetesi Yazarı Aytunç Erkin'e tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, Ak Parti'nin liberal-muhafazakar kanadının MHP'den rahatsız olduğunu ileri süren Aytunç Erkin'in fitne çıkarmaya çalıştığını belirterek, Cumhur İttifakı'na fitnenin işlemeyeceğini söyledi. 

 

AK PARTİ HEYETİNİN HDP'Yİ ZİYARETİ ÜZERİNDEN ÇIKARILAN FİTNE

 

Türkiye'de Başörtüsü meselesi kanunen çözüldüğü halde olmayan sorunu çözmek için Kanun Teklifi veren CHP'ye tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, meseleyi bir adım daha ileriye taşıyarak Anayasa değişikliği önerisi yapmıştı. Anayasa değişikliği için teklif hazırlayan Ak Parti, değişiklik önerilerini TBMM'de grubu olan tüm siyasi partilere götürdü. Bu kapsamda ziyaretler gerçekleştiren Ak Parti'nin HDP'yi de ziyaret etmesi tartışmalara neden oldu. 

 

6'lı muhalif ittifaka masa altından destek veren HDP'yi meşrulaştırma gayreti güden CHP ve İyi Parti cenahı, kendilerinin HDP ile olan yakınlaşmalarını unutarak, Ak Parti'nin Anayasa değişikliği için HDP'yi ziyaret etmesini diline doladı. Bu strateji kapsamında Cumhur İttifakı'na fitne sokmaya çalışan muhalif cenah, Ak Parti'nin hamlelerine MHP'nin ne diyeceğini kendilerince sorgulamaya başladı. Esasen terör örgütü PKK ve siyasi uzantısı HDP konusunda hiç taviz vermeyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin salı günü TBMM Grup toplantısında konuya ilişkin açıklama yapacağı bekleniyor. Ancak konunun solak medyanın bülbülleri tarafından fazlaca dillendirilmesi üzerine, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya'dan açıklama geldi.

 

SOLAK MEDYANIN YAZARI AYTUNÇ ERKİN'DEN CUMHUR İTTİFAKI'NA FİTNE SOKMA ÇABASI

 

TV 100'de yayınlanan Pınar Işık Ardor'un sunduğu Gündeme Dair programında, Anayasa değişikliği konusunda tüm siyasi partileri ziyaret eden Ak Parti heyetinin HDP'yi de ziyaret etmesine yönelik değerlendirmelerde bulunurken, Ak Parti ve MHP arasına fitne sokmaya çalışan Sözcü Gazetesi Yazarı Aytunç Erkin, ''Ak Parti ve HDP arasındaki görüşmeler, 15 Temmuz'dan sonra Ak Parti ve MHP'nin birlikte hareket etmesi üzerine kesilmişti. Gelinen noktada, 50+1'den dolayı, Kürt kökenli vatandaşların oyunu alma pazarlığı yapılıyor. Bundan sonra bir süreç yaşanmaya başlanıyor tekrar. Yüzde 50 artı 1’e ulaşmak, Erdoğan ‘Cumhurbaşkanı olmak istiyorum’ diyor ‘Cumhurbaşkanı olmak için de HDP’nin oyuna ihtiyacım var’ diyor ve ‘Ben burayı nasıl bölerim, parçalarım’ diyor. Siyasi partiler arasında bu tartışmalar yaşanıyor. Ak Parti'nin hamlelerine MHP ne diyecek? Ak Parti ve HDP görüşmesine Sayın Bahçeli'nin ne diyeceği merak ediliyor. Ak Parti'nin içindeki liberal-muhafazakar kanat, MHP’den rahatsız. Bunu Abdulhamit Gül'den, söylemese de Ömer Çelik'ten, Numan Kurtulmuş'tan biliyoruz!'' dedi.

 

MHP'Lİ MEVLÜT KARAKAYA'DAN SOLAK MEDYANIN YAZARINA TEPKİ

 

Ak Parti ve MHP arasına fitne sokmaya çalışan Sözcü Gazetesi Yazarı Aytunç Erkin'e tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''TV100’de Sözcü Yazarı Aytunç Erkin HDP güzellemesi yapma adına; 'AKP’nin liberal-muhafazakar kanadı MHP’den rahatsız, bunu Abdulhamit Gül'den, söylemese de Ömer Çelik'ten, Numan Kurtulmuş'tan biliyoruz!' demesi bir fitnedir. Cumhur İttifakı’nda fitne işlemez!'' dedi.