MHP'li Gür: MHP'yi Konumlandırmak Boş Ağızların İşi Değil

Türkiye'deki partilerin siyasi yelpazede durdukları yeri kendisince konumlandırmaya çalışırken MHP ve HDP'yi terazinin kefelerine karşılıklı koyan Avukat Ramazan Arıtürk'e tepki gösteren MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmanın cahilliğin danıskası olduğunu belirterek, MHP'yi konumlandırmanın boş ağızların işi olmadığını söyledi.

 

AVUKAT RAMAZAN ARITÜRK'TEN BAKAN SOYLU VE MHP'Yİ HEDEF ALAN SÖZLER

 

HaberTürk TV'de yayınlanan Serap Belet'in sunduğu Olaylar ve Görüşler programına katılan Avukat Ramazan Arıtürk, İyi Parti'li Uğur Poyraz'ın düşüncelerine katıldığını belirterek yaptığı konuşmada, terörle mücadelede başarılı olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu hedef aldı.

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun terör örgütü PKK'nın İstanbul'daki bombalı saldırı sonrasındaki yaptığı açıklamaları ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda muhalefet Milletvekillerine yönelik kullandığı sert sözleri eleştiren Avukat Ramazan Arıtürk, Bakan Soylu'nun Savcılar dururken bombalı saldırı konusunda açıklama yapmaması gerektiğini ve TBMM'de kendisine yöneltilen eleştirilere hakaret edildi mi bilemiyorum ama Devleti temsil etmesi nedeniyle cevap vermemesi daha sonra Bakanlıktaki hukukçuların gerekeni yapması gerektiğini belirterek, Bakan Soylu'nun Devleti temsil etmesinin yanında aynı zamanda bir siyasi kimliğinin olduğunu gözardı etmeye çalıştı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Meral Akşener'e yaptığı 6'lı masayı terket çağrısı konusunda değerlendirmelerde bulunurken, Türkiye'deki partilerin siyasi yelpazede durdukları yeri kendisince konumlandırmaya çalışan Avukat Ramazan Arıtürk, ''Türkiye'de siyasi partilerin geldiği bir mecra var. Bu mecraya bakınca, CHP'nin temsil ettiği bir sol gelenek var. HDP'nin temsil ettiği Milliyetçi Sol var. MHP'nin temsil ettiği Milliyetçi Sağ var. Ak Parti'nin temsil ettiği Muhafazakar Sağ var. İyi Parti ise Milliyetçi Sağ değil. Ak Parti'nin oynadığı mecraya yakın bir seyir takip eden İyi Parti, Milliyetçi Muhafazakar Sağ bir siyaset üretmeye çalışıyor.'' dedi. Avukat Ramazan Arıtürk'ün, MHP ve HDP'yi terazinin kefelerine karşılıklı koyarak siyasi yelpazeyi değerlendirmesi, tepkilere neden oldu.

 

MHP İSTANBUL İL BAŞKANI BİROL GÜR'DEN RAMAZAN ARITÜRK'E TEPKİ

 

Türkiye'deki partilerin siyasi yelpazede durdukları yeri kendisince konumlandırmaya çalışırken MHP ve HDP'yi terazinin kefelerine karşılıklı koyan Avukat Ramazan Arıtürk'e tepki gösteren MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Habertürk TV’de her akşam olduğu gibi boş konuşan ağızların varlığı göze çarpmaktadır. Önünde Dr. ünvanlı hukukçu Ramazan Arıtürk bunlardan bir tanesi. PKK terör örgütünün bilinen kravatlı takımı HDP'yi sol milliyetçi, devamında MHP'yi sağ milliyetçi tanımlayarak terazinin kefelerine karşılıklı koyması bu ülke için bedel ödemiş, bedel ödemeye hazır Türk milliyetçilerine hakarettir. MHP, siyasi yelpazenin ne sağında ne de solundadır. Türk milletinin inanç ve kültür değerleriyle bezenmiş kuşatıcı ve kapsayıcı Türk milliyetçiliği fikir sisteminden aldığı ilhamla siyaset yapmaktadır. MHP'yi konumlandırmak boş ağızların işi değildir. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak cahilliğin danıskasıdır. Ünvan kişiyi cehaletten beri tutmaz.'' dedi.