MHP'li Feti Yıldız'dan Ali Babacan'a Tokat Gibi Cevap

Parlamenter Sisteme geri dönüş önerileri Türk Milleti tarafından reddedilince Türk düşmanlığı söylemlerini unutarak Cumhur İttifakına Anayasa değişikliğini birlikte yapma önerisi sunan Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'a tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, 100 Maddelik Yeni Anayasa önerisi hazırlayan MHP'nin Anayasa konusundaki kırmızı çizgilerini hatırlatarak, Ali Babacan'a tokat gibi cevap verdi. 

 

ALİ BABACAN'DAN EŞİ BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ YÜZSÜZLÜK ÖRNEĞİ

 

Türk Milletini 1,5 yıl boyunca bitmek tükenmek bilmeyen Yuvarlak Masa toplantılarıyla oyalayıp Parlamenter Sisteme geri dönüş dışında elle tutulur bir öneri sunamayan Altılı Masanın küçük ortağı Ali Babacan, 14 Mayıs'ta Cumhur İttifakını güçlü bir şekilde Meclis'e gönderen Türk Milletinin Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemine yeniden onay vermesi üzerine, CHP listelerinden girdiği seçimlerde avantadan 15 Milletvekili çıkarmanın keyfiyle Cumhur İttifakına Anayasa değişikliğini birlikte yapma çağrısı yaptı.

 

Hala içerisinde Türk ve Türklük olmayan Altılı Masanın mutabakat metni ve 84 maddelik Anayasa değişikliği önerisine güzellemeler yapan Ali Babacan, Anayasa'dan Türklüğü çıkaracaklarını ve Kürtçeyi ikinci resmi dil olarak kabul edeceklerini kendisi söylememiş gibi, özellikle bu konuyu kırmızı çizgi olarak belirleyen MHP'nin olduğu Cumhur İttifakına Anayasa değişikliğini birlikte yapma önerisi sunarak yüzsüzlüğünü gösterebildi. MHP ve Cumhur İttifakının tepki gösterdiği aşikar olan Altılı Masanın 84 maddelik Anayasa değişikliği önerisine ise iktidardan bir tepki olmadığını söyleyebildi.

 

ALİ BABACAN'DAN CUMHUR İTTİFAKINA ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ ÖNERİSİ

 

CHP listelerinden girdiği seçimlerde avantadan 15 Milletvekili çıkarmanın keyfiyle, Altılı Masadaki ortaklarını bir dakikada satışa getirip Cumhur İttifakına Anayasa değişikliğini birlikte yapma önerisi sunan Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ''Meclis aritmetiğine göre Cumhur İttifakı ile Millet ittifakı uzlaşmadan Anayasa değişikliği mümkün görünmüyor. Bizim Altılı Masa olarak hazırladığımız 84 maddelik Anayasa değişikliği önerimize iktidardan çok ciddi bir eleştiri gelmedi. Eğer Cumhur İttifakı Anayasa değişikliği konusunda 'Gelin beraber çalışalım' derse ona da hazırız. Biz onlara da gelin beraber çalışalım deriz, onu söyleyeyim.'' demişti.

 

MHP'Lİ FETİ YILDIZ'DAN ALİ BABACAN VE TÜREVLERİNE TOKAT GİBİ CEVAP

 

27. dönemde TBMM'de Anayasa Komisyonu Üyeliği görevini ifa eden MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Altılı Masanın olası iktidarında Anayasa'dan Türklüğü çıkaracaklarını ve Kürtçeyi ikinci resmi dil olarak kabul edeceklerini açıkça söyleyen Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın, Cumhur İttifakına Anayasa değişikliğini birlikte yapma önerisine isim vermeden cevap verdi.

 

100 Maddelik Yeni Anayasa önerisi hazırlayan MHP'nin Anayasa konusundaki kırmızı çizgilerini hatırlatan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''MHP'nin hazırladığı 100 maddelik Anayasa'da; Cumhuriyetimizin temel ilkeleriyle çatışma yoktur. İlk dört maddeyi değiştirmeye yönelik girişimler yoktur! Keyfî yönetime cevaz verecek bir düzensizlik yoktur. Millî devleti parçalayan özerklik/federasyon yoktur! Türkçeden başka bir dile resmiyet kazandırılması yoktur! Türkçeden başka bir dilde eğitim yoktur. Türk’ün Anayasasından Türk'ün adını çıkarma girişimi yoktur! Türk milletinin içinden ayrı bir millet inşâ etme girişimi yoktur! Terör örgütüyle pazarlık, teröriste af, teröre taviz yoktur! Paralel devlet yapılanmasına yer yoktur.'' dedi.