MHP'li Ersoy İşsiz Kalan TYP'liler Sorununu TBMM'ye Taşıdı

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, coronavirüs salgını nedeniyle okulların kapalı olmasından dolayı TYP Okul Güvenliklerinin işsiz kaldığını belirterek, MEB'e bağlı devlet okullarında süreli işçi olarak çalışan TYP okul güvenliklerinin işlerinde süreklilik sağlanması hakkında, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığına önerge verdi.

 

SÖZ VERDİĞİMİZ GİBİ KONUNUN TAKİPÇİSİYİZ

 

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, sosyal medyadan yaptığı açıklamada soru önergesi verdiğini belirterek, ''Söz vermiştik kardeşlerimize, son sahurda paylaşmak istedim, inşallah ilgili Bakanlığımız mağduriyetlerini giderir. TYP Okul Güvenliği olarak çalışan kardeşlerimizin makamımıza bildirdikleri mağduriyetlerini ilgili bakanlığa iletmiş bulunuyoruz. Konunun takipçisiyiz.'' dedi.

 

SORU ÖNERGESİNİN GEREKÇESİ

 

Yeni coronavirüs salgını birçok yönden dünya genelindeki insanları etkilemektedir. Bu süreçte birçok vatandaş tedirgin olmakta ve olası maddi zorluklarla ilgili endişeleri neticesinde makamlarımıza taleplerde bulunmaktadırlar. Son zamanlarda gelen yoğun taleplerden bir tanesi de TYP Okul Güvenlikleridir. TYP Okul Güvenlikleri İşkur tarafından TYP kapsamında MEB'e bağlı devlet okullarında görev yapan süreli işçilerdir. Bu kişiler normal süreçte okul dönemi bitince mevsimlik işçi olarak çalışmakta ya da başka iş kollarına yönelmektedirler. Fakat mevcut durum göz önünde bulundurulduğunda bu süreçte iş bulmaları oldukça zor görülmektedir.

 

BAKAN SELÇUK'TAN CEVAPLAMASI İSTENEN SORULAR

 

1-) Bahse konu TYP Okul Güvenliklerinin işlerindeki süreklilik ile ilgili bir çalışma planlanmakta mıdır? 

 

2-) Okul dönemi TYP Okul Güvenliği olarak görev yapan vatandaşlar için okul dönemi dışında kalan sürelerde başka alanlarda istihdam çalışması planlanmakta mıdır?