MHP'li Ersoy Cumhur İttifakı Düşmanlarının Foyasını Çıkardı

Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi'nin tek adamlığı getirdiğini iddia edip Cumhur İttifakı'nı eleştirenlerin iddialarını çürüten Osmaniye eski Milletvekili MHP Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Ruhi Ersoy,yeni sistem sayesinde önceden esâmesi okunmayan partilerin seslerinin daha çok çıktığını belirterek, Cumhur İttifakı ve sistem karşıtlığından başka ellerinde projesi olmayanların hakikatleri görüp yüzleşmesi gerektiğini söyledi.

 

TEK ADAMLIĞI GETİRDİ DİYE SİSTEMİ ELEŞTİRENLER KÜÇÜK PARTİLERİN ÇIKARDIĞI SESE BAKSIN

 

Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi "tek adamlığı getirdi" diyenler, bugünlerde oy oranı düşük, önceden esâmesi okunmayan partilerin seslerinin ne kadar çok çıktığını görmelerini umuyoruz. Yeni sistem; temsilde adâlet, yönetimde istikrar için kökleştirilmeli ve ikâme edilmelidir. Bugünlerde kamuoyunun mâlumu olduğu üzere, Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sisteminin merkezinde olduğu, üniter yapının ve kurucu ilkelerin korunduğu; demokratik ve seçilmiş iradenin yaptığı, halkın oylamasına gidileceği bir anayasa fikri söz konusudur.

 

YENİ SİSTEM SAYESİNDE PARLAMENTO ESKİSİNE NAZARAN DAHA GÜÇLÜDÜR

 

Diğer taraftan bugün geldiğimiz noktada, objektif ve ön yargısız bakıldığında net olarak görünen; Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi sayesinde parlamentonun eskisine nazaran çok daha güçlü olduğudur. Bunun aksini iddia edenlerin somut ispatlar sunması gerekirdi. Yeni hükûmet sistemine göre TBMM'de; Temsiliyet oranının yüzde 95, 12 siyasi parti, 5 parti grubu, 8 bağımsız Milletvekili ile çoğulcu bir yapı, Uzlaşmacı bir görünüm, Kuvvetler ayrılığının netleştiği ve kanun yapma yetkisinin doğrudan milletin vekilinde olduğu bir irade vardır.

 

MECLİSİN GÜCÜNÜN AZALDIĞINI İDDİA EDENLERE SORUYORUZ

 

Meclisin gücü azaldı diyenlere sorulmalı ; sizce bir meclis daha nasıl demokratik ve güçlü olabilir ? Ayrıca; yeni sistem yürürlüğe girdikten itibaren "güçlendirilmiş parlamenter sistem" söyleminin altını dolduramayanlar, meclisin demokratik ve güçlü olmadığını iddia ediyorlar. Bu iddia sahipleri bir taraftan Küreselcilere göz kırparlarken, diğer taraftan ülkemize ve milletimize hasım kim varsa onlarla bir ve beraber olup, Boğaziçi Üniversitesi’nde milletimizin kutsalına yapılan saldırıyı görmezden gelip, terörle iltisaklı olanlara sahip çıkabiliyorlar.

 

CUMHUR İTTİFAKI VE YENİ SİSTEM KARŞITLIĞI OLANLARIN PROJESİNİN OLMADIĞI GÖRÜLDÜ

 

Cumhurbaşkanlığı Hükümet sitemi  ve Cumhur ittifakı karşıtlığı harici projesi olmayan zihniyetletin görmezden geldikleri gerçekleri, yüreği temiz, ferâsetli ve şuur sahibi milletimizin dikkatinden kaçmadığını idrak edip, hakikatle yüzleşip daha milli bir zeminde yürümelidirler.