Hükümet'ten Adana'ya 2,2 Milyarlık Yatırım Müjdesi

Adana Valisi Süleyman Elban, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, Milletvekilleri, İlçe Belediye Başkanlarının da katıldığı toplantıda açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, önümüzdeki süreçte Adana'ya 1 milyar 425 milyon liralık elektrik dağıtım şebekesi yatırımı ve 750 milyon liralık Doğal gaz yatırımı planlandığını söyledi.

 

ADANA'NIN GÜNEŞİ, RÜZGARI VE SULARI TEMİZ ENERJİYLE BULUŞMAYA DEVAM EDECEK

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yaptığı açıklamada, ''Bir şehrin heyecanı, umudu, yarınlara olan inancıdır. Bunu her zaman yüksek tutacak enerji için Adana'dayız. Adana Valiliğimizde yaptığımız il koordinasyon toplantısında şehrimizin enerjisini; milletvekillerimiz, Başkanlarımız ve enerji şirketlerimizin yöneticileriyle ele aldık. Adana’ya daha yüksek ve kesintisiz enerji sağlamak için projelerimizi ve yatırımlarımızı anlattık. Adana’ya 65 yıldır enerji veren Seyhan HES’teyiz. Seyhan’ın sularıyla Adana’ya hayat veren EÜAŞ çalışanlarımızla bir araya geldik, çalışmalar hakkında bilgi aldık. Adana’nın güneşi, rüzgarı ve suları temiz enerjiyle buluşmaya devam edecek.'' dedi.

 

ADANA'DAKİ DOĞAL GAZ KULLANIMI VE KAPASİTESİ

 

Adana Valiliğinde düzenlenen Enerji Koordinasyon Toplantısı'nda, Adana'ya yapılan ve yapılacak olan yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, ''İlimizin enerji arz güvenliği, elektrik ve doğal gazın kesintisiz ve kaliteli bir şekilde son kullanıcıya kadar tedariki bizim için olmazsa olmazımız. Doğal gaza Adana'mız 2009 yılında kavuştu. Yaklaşık 11 yıldır doğal gaz konforundan yararlanan illerimizden birisidir. Halihazırda Adana'da yaklaşık 190 bin abonemiz doğal gaz kullanıyor ama neredeyse 200 bin civarında kapısına kadar doğal gazı götürüp gaz kullanmayan insanlarımız da var. Kapınıza kadar getirdiğimiz bu altyapı hizmetine başvurun.'' dedi.

 

ADANA'NIN HANGİ İLÇELERİNE YATIRIM YAPILACAK?

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, ''Adana'mızda merkez ilçelerimiz dahil olmak üzere doğal gaz kullanan Ceyhan, Kozan, İmamoğlu, Yumurtalık ve Karaisalı gibi ilçelerimiz de var. Asıl hedefimiz, Adana'da 5 yıl içerisinde şu anda kullanmayan 6 ilçemize daha doğal gaz götürmeyi planlıyoruz. Bunların bir kısmı CNG dediğimiz sıkıştırılmış doğal gaz taşıma yöntemiyle olacak, bir kısmını da şartlar el verdiği takdirde boru hattıyla götürmüş olacağız. Doğal gaz dağıtım şirketimiz Adana'da, önümüzdeki 5 yıl içerisinde yaklaşık 750 milyon liralık yatırım yapacak. Bu yatırımla yeni 6 ilçemize hem de mevcut doğal gaz kullanan ilçelerimizin eksik mahallelerine bu dağıtım şebekesini genişletmiş olacağız." dedi.

 

ADANA'YA 1 MİLYAR 425 MİLYON LİRALIK ELEKTRİK DAĞITIM ŞEBEKESİ YATIRIMI

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, ''65 yıl önce Seyhan'da kurulan hidroelektrik santrali, Türkiye'de çalışan en eski hidroelektrik santralidir. Adana'da artan enerji talebini kesintisiz ve kaliteli bir şekilde karşılamak da bizim sorumluluğumuzdadır. 2021-2025 dönemi içerisinde Adana'mızda yaklaşık 1 milyar 425 milyon liralık elektrik dağıtım şebekesi yatırımı planlandı. Bu yapılacak yatırımın da önemli bir kısmını kırsal mahallelere ayırdık. 2015-2020 dönemi ile 2021-2026 dönemi kıyasladığımızda 7 katlık enerji nakil hattı çekiminde rasyonel, gerçekçi bir artış hedefliyoruz. İnşallah en kısa süre içerisinde şehirlerimizde olduğu gibi kırsalda da artan bu talebi zamanında karşılamış olacağız." dedi.