Bakan Süleyman Soylu'dan Yılmaz Özdil'e Manidar Cevap

Yılbaşı gecesini Belbuka Üst Bölgesi'nde görev yapan Kahraman Türk Askeri ile birlikte geçirmesini eleştiren Sözcü Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil'e cevap veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türk Askerinin Belbuka Üst Bölgesi'nde görev yapmasının Yılmaz Özdil gibilerin psikolojisini bozduğunu belirterek, ''İt ürür kervan yürür'' notuyla Türk Askeri ile birlikte yer sofrasında yemek yediği fotoğrafı tekrar paylaştı.

 

SÖZCÜ GAZETESİ YAZARI YILMAZ ÖZDİL NE DEDİ?

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yılbaşı gecesini Belbuka Üst Bölgesi'nde görev yapan Kahraman Türk Askeri ile birlikte geçirmesini eleştiren Sözcü Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''38 yıldır bu memlekette gazetecilik yapıyorum, terörün en saldırgan dönemlerinde sınır karakolları gördüm, Türk askerinin postalını çıkarıp yerde yediğini ilk defa görüyorum.'' demişti.

 

BAKAN SÜLEYMAN SOYLU'DAN YILMAZ ÖZDİL'E CEVAP

 

Sözcü Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil'in eleştirilerine cevap veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Yıllar sonra, üç ay önce üstlendiğimiz Belbuka Üst Bölgesi sadece PKK’nın değil, PKK yardakçıları Yılmaz Özdil ve medya faresinin de psikolojisini bozmuş anlaşılan... Bizim köyde şöyle söylerler; İt ürür kervan yürür!'' dedi.

 

2020 YILINDA 1984 YILININ DA ALTINDA KALDI

 

Terörle mücadele noktasında Türkiye'nin geldiği nokta hakkında bilgilendirme yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ''Türkiye’nin topyekün PKK ile mücadelesinin geldiği nokta. Terör örgütüne 2020 yılındaki katılım, örgütün eyleme başladığı ilk yıl olan 1984’ün de altında kaldı! Sayı: 52. Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki kararlılığın bir sonucudur. 2021’de kahramanlarımız Gabar dağından ilk haberi verdi. İnlerine girdiler. Mağarada 5 terörist kahraman jandarma komandolarımız tarafından silah ve mühimmatlarıyla etkisiz hale getirildi. Allah evlatlarımızı muhafaza etsin.'' dedi.