Bakan Çavuşoğlu'ndan Ülkü Ocakları Hakkında Açıklama

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Dışişleri Bakanlığı ve ilgili kurumlarının 2022 yılı bütçesinin sunumunu yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Temsilciler Meclisi tarafından hedef alınan Ülkü Ocakları'na destek çıkarak, Ülkü Ocakları'nın terör faaliyeti olmadığını söyledi.

 

ÜLKÜ OCAKLARI'NI HEDEF ALACAĞINIZA ASIL TERÖR ÖRGÜTLERİYLE MÜCADELE EDİN

 

2022 ABD Ulusal Savunma Yetki Yasası'nın Temsilciler Meclisi'nde onaylanan metninde, "Bozkurtlar/Ülkü Ocakları"nın bir terör örgütü olup olmadığı hakkında ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından rapor hazırlanmasını öngören bir maddenin de yer almasına Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç aracılığıyla daha önce cevap verdiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin Ülkü Ocakları'nı terör faaliyetleriyle ilişkilendirmek gibi hayal ürünü ve art niyetli iddialara prim vermek yerine, PKK/PYD/YPG ve FETÖ dahil gerçek terör örgütlerine karşı kararlı bir şekilde mücadele etmesi gerektiğini belirterek, söz konusu karardan vazgaçilmesini istemişti.

 

BAKAN ÇAVUŞOĞLU'NDAN ÜLKÜ OCAKLARI HAKKINDA YENİ AÇIKLAMA

 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Dışişleri Bakanlığı ve ilgili kurumlarının 2022 yılı bütçesinin sunumunu yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ülkü Ocaklarının terörist bir organizasyon olup olmadığının araştırılmasını isteyen ABD Temsilciler Meclisi’nin kararına yönelik sorulan bir soruya sert çıktı. ABD Temsilciler Meclisi ve bazı ülkelerin yönetimleri tarafından Ülkü Ocakları'nın terör faaliyetleriyle ilişkindirilmeye çalışması suretiyle algı oluşturulmasına tepki gösteren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ''Ülkücüleri seversiniz sevmezsiniz, ülkücülerin neresi terörist? Ülkü Ocaklarının hangi terör faaliyeti olmuştur? Asıl odaklanılması gerekenin FETÖ ve PKK terör örgütlerinin lobilerine izin verilmemesine yönelik herkesin dayanışma göstermesi gerektiğidir.'' dedi.