Bahçeli'den KKTC'de Seçilecek Cumhurbaşkanı Tarifi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin Akdeniz’i kapsamına alan bekası ve geleceği birbiriyle içiçe geçmiş üçayaklı bir tehdit şemsiyesi altında olduğunu belirterek, KKTC'de Rum kesimine şirinlik yapmayan ahlaklı ve Milli bir Cumhurbaşkanı olması gerektiğini söyledi.

 

AKDENİZ'DE ÜÇ AYAKLI TEHDİT ŞEMSİYESİ

 

Türkiye’nin Akdeniz’i kapsamına alan bekası ve geleceği birbiriyle içiçe geçmiş üçayaklı bir tehdit şemsiyesi altında değerlendirilmelidir. Birinci olarak, deniz yetki alanlarımızın gasp edilmesi ve enerji havzasından uzak tutulmamızı dayatan risk ve tehditlerdir. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Afrodit sahasında gaz bulmasından sonra kurduğu askeri ittifaklar, silahlanma yarışı ve yoğunlaşan Türk husumeti vahim bir sınıra dayanmıştır.

 

MİLLİ GÜVEMLİĞİMİZ TACİZLERE UĞRAMAKTADIR

 

Yunanistan ile aramızda karşılıklı ilan edilen Navtexler gerilimi canlı tutmaktadır. Atina yönetimi Lozan ve Paris Antlaşması’nda gayri askeri statü olmaları kayıt altına alınmış adaları silahlandırmakta, tahriklerini artırmaktadır. Hukuk çiğnenmekte, milli güvenliğimiz tacizlere uğramaktadır. Türkiye haklı mücadelesinden ödün vermeden sağlam duruşunu korumaktadır. Oruç Reis Sismik Araştırma Gemimizin tekrar mavi sulara açılması bu dirayetin, bu cesaretin, bu iradenin ezcümle bir neticesidir.

 

TERÖR DEVLETİ KURMA HEVESLERİ

 

İkinci tehdit olarak, Suriye’de bölgesel ve küresel güçlerin oldubittiyle terör devleti kurma hevesleri, nihai olarak Akdeniz’e serbest çıkış yollarını açma hedefleridir. Hatay’da çıkartılan orman yangınları, süregelen terör saldırıları, Libya’yı kavrayan cepheleşmeler bu tehdidin bize göre ara duraklarıdır. Üçüncü olarak, KKTC’nin siyasi, stratejik ve bağımsız varlığını sekteye uğratacak, Türkiye’den kopartacak yakın tehditlerdir. KKTC’de geçtiğimiz Pazar günü gerçekleşen Cumhurbaşkanı Seçimi’nde hiçbir aday ilk turda yeterli oy desteğini alamamış, bütün gözler bu hafta sonunda yapılacak ikinci tura çevrilmiştir.

 

KIBRIS MİLLİ BİR DAVADIR

 

Kıbrıs milli bir davadır. Kıbrıs Türklüğü’nün kararlarına bağlıyız ve saygılıyız. Düşüncemiz ve inancımız odur ki, toprak vererek çözüm arayanların KKTC’nin geleceğinde olmaması, Kıbrıs Türklüğü’nü temsil makamına oturmaması tarihi bir görev ve sorumluluktur. 50 yıldır müzakereler sürmektedir. 50 yıldır Kıbrıs sorunu konuşulmaktadır. Bugüne kadar uzlaşmaya kapalı duranın, çözümsüzlüğe bel bağlayanın kim olduğu da meydandadır. Adil, kalıcı ve kapsayıcı bir barışın önüne Rumlar set çekmiştir. Enosis hıyaneti Kıbrıs’a zincir vurmanın peşine düşmüştür. Londra ve Zürih Antlaşmaları’ndan beri Rumların pek çok sınamadan ve olaydan sonra art niyeti belgelenmiş, billurlaşmıştır.

 

KAPALI MARAŞ BÖLGESİ'NİN TAMAMI AÇILMALIDIR

 

Kapalı Maraş Bölgesi’nin kısmi açılması yerindedir, temennimiz kalan kısımlarının seçimden sonra Kıbrıs Türklüğü’yle buluşturulmasıdır. KKTC Cumhurbaşkanı Seçimini müteakiben kurulacak müzakere masasına Rumlar iyi niyetle ve önyargısız gelirlerse ne ala, var olan sorunlar hakkaniyetle çözülebilecektir. Aksi halde müzakere sayfası kapanmalı, masa dağılmalı, herkes ocağında sağ olmalıdır. Federasyon modeli üzerinde yürüyen görüşmelerin sonuç vermediği ortadadır. Eşit ve egemen iki devlet seçeneği yegâne çözüm olarak önümüzdedir. Kıbrıs Türklüğü’nün milli ve tarihi çıkarları hilafına her ilişki, her irtibat, her anlaşma ve uzlaşma kesinlikle yok hükmündedir.

 

KKTC'DE RUMLARA ŞİRİNLİK YAPAN DEĞİL MİLLİ BİR CUMHURBAŞKANI SEÇİLMELİDİR

 

Vatan toprağı vererek çözüm arayan değil, Rumlara şirinlik yaparak ayakta kalmaya çalışan değil, vatana sahip çıkan, Rum oyunlarına aldanmayan ahlaklı ve milli bir Cumhurbaşkanı vazgeçilmez bir mecburiyettir, bizim de başımızın tacıdır. Kıbrıs Türk’tür, Türk kalacaktır, çileler, sıkıntılar, işkenceler, kanlı Noeller, ıstıraplı yıllar, şehitler unutulmamıştır, Kıbrıs Türklüğü geleceğini kendi iradesiyle tayin etmeli, geçmiş acılar tekrar yaşanmamalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle konuşmama son verirken muhterem heyetinizi hürmet ve muhabbetle selamlıyor, her birinize başarılarla geçecek bir hafta diliyorum. Sağ olun, var olun, Cenab-ı Allah’a emanet olun.