Ak Parti'den HDP'li Bakan Stratejisinin Parde Arkası

CNNTürk TV'de yayınlanan Semiha Şahin'in sunduğu CNN Türk Masası proğramında HDP'ye Bakanlık verilebileceğini açıklayan Ergenekon yargılamalarından tanınan CHP eski Milletvekili Dursun Çiçek'e tepki gösteren Ak Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan ve Ak Parti MKYK Üyesi Mücahit Birinci, Millet İttifakı'nın HDP'li birisinin Bakan olmasına yönelik stratejisinin perde arkasını açıkladılar.

 

CHP ESKİ MİLLETVEKİLİ EMEKLİ ALBAY DURSUN ÇİÇEK NE DEDİ?

 

CHP eski Milletvekili Emekli Albay Dursun Çiçek, CNNTürk TV'de yaptığı açıklamada, ''Cumhurbaşkanlığı Seçiminin 2. turunda HDP seçmenininde Millet ittifakına adayına oy vereceği düşünülürse, o safhada teröre bulaşmamış sicili temiz yüzlerce HDP'li arasından, İyi Parti'nin, Milliyetçilerin, CHP tabanının da itiraz edemeyeceği, PKK ile bağlantısı olmayan kişilerden Hükümete iki bakanlık verilmesi vaadi verilebilir. Bu şekilde HDP seçmeninin firesiz oy vermesi sağlanır.'' dedi.

 

AK PARTİ'Lİ ÖZALAN: HDP'YE İÇİŞLERİ VE SAVUNMA BAKANLIĞI MI VERECEKSİNİZ?

 

Ak Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''CHP'li Dursun Çiçek, 'Millet İttifakı seçimi kazanırsa, HDP'lilere bakanlık veririz' dedi. Selahattin Demirtaş'ı İçişleri Bakanı, Pervin Buldan'ı Savunma Bakanı mı yapmayı planlıyorsunuz? Millet, kirli planlarınızı sandıkta başınıza yıkacak.'' dedi.

 

AK PARTİ'Lİ BİRİNCİ: HDP'Lİ BİR BAKANIN OLABİLECEĞİNİ İÇSELLEŞTİRMİŞLER

 

Millet ittifakı'nın HDP'li bir Bakan'ın olabileceğini içselleştirdiğine dikkat çeken Ak Parti MKYK Üyesi Mücahit Birinci, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Dursun Çiçek, CNN Türk'te, Millet İttifakı seçimi kazanırsa HDP'li bir Bakan olabilir diye ağzından baklayı çıkardı. CHP'nin iç sesi. TSK PKK'ya operasyon yaparken, o HDP'li Bakan ne yapar? Sayın Dursun Çiçek. Dağda PKK ile çatıştım diyorsunuz, cezaevinde FETÖ ile mücadele ettim diyorsunuz, Atatürkçüyüm diyorsunuz, TSK mensubu idim diyorsunuz. Ancak HDP'li bir Bakan'ın olabileceğini de içselleştirmişsiniz. Bu çarpışık zihniyet aynı zamanda CHP'nin de bir özeti. Ahmet Bey, Sancar Bey olabilir. Yahu HDP'li Bakan'ı bile ayarlamışlar. Dursun Çiçek resmen dökmüş ortaya. HDP'li bir Bakan düşünün. Millet İttifakını öyle değerlendirin.'' dedi.

 

AK PARTİ'Lİ BİRİNCİ: BU BİR CANAN KAFTANTANCIOĞLU STRATEJİSİDİR

 

Sosyal medya tartışmalarında CHP cenahının ''Dursun Çiçek'in eski Milletvekili olması hasebiyle CHP adına açıklama yapamayacağı'' görüşünü savunurken, HDP'li Bakan mevzuunun boşa söylenmiş bir mevzu olmadığını, emekli bir asker tarafından ortaya atılarak milletin alışmasına ve kabullenmesine yönelik bir Canan Kaftancıoğlu stratejisi olduğuna dikkat çeken Ak Parti MKYK Üyesi Mücahit Birinci, ''HDP'li Bakan mevzuu, boşa söylenmiş bir mevzu değildir. Bunu dillendiren Dursun Çiçek olsa da, arka planında Canan Kaftancıoğlu olduğunu düşünüyorum. Bir zemin hazırlamasıdır. Bir ''PKK'sız HDP' imajı ortaya koyma çabasıdır. Millet ittifakının çatı adaylığına bir Kaftancıoğlu'nun ismi geçmedi. Geçmesi de lazım değil. İttifaka arka planda rota veren kılavuz o. HDP'li Bakan demek. Kolay gelsin Canan hanım, mesajınızı aldık. Dursun Çiçeğin'ki gaf değil. Kaftancıoğlu stratejisi. Dursun Çiçek. Eski asker. Kendi tabiri ile 'Kandil'de PKK ile, cezaevinde FETÖ ile çarpışmış' PKK'sız HDP kuramını ve sonrasında HDP'li Bakan stratejilerini ortaya atmak için biçilmiş KAFTAN. Öyle değil mi Kaftancıoğlu?'' dedi.