7. Türk Dünyası Hizmet Ödülleri Sahiplerini Buldu

İstanbul Ülkü Ocakları tarafından Pendik’teki Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen 7. Türk Dünyası Ödülleri Töreni'ne katılan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, akademisyenden sporcuya, yazardan sanatçıya Türk dünyasına katkı sunan kişi ve kurumlara ödüllerini takdim etti.

 

7. TÜRK DÜNYASI HİZMET ÖDÜLLERİ NASIL BELİRLENDİ?

 

Türk dünyasının vizyon ve derinliğini güçlendiren başarılı kişiler ile kurumları onurlandırmak, Türk dünyasına katkı sunan çalışmaları hatırlatmak ve teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen Türk Dünyası Hizmet Ödülleri; internet sitesinde yapılan ve her kullanıcının akademisyenden sporcuya, yazardan sosyal medyaya kadar çeşitli kategoriler için bir kez oy kullanabildiği oylama sonucunda belirlendi. Başta Türkiye olmak üzere Avrupa’daki gurbetçi vatandaşlarımızın yoğun ilgi gösterdiği oylamada 248 bin 956 oy kullanıldı.  Türk Dünyası Ödülüne layık görülen kişi ya da kurumlara ödülleri Pendik’teki Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım tarafından takdim edildi.  

 

7. TÜRK DÜNYASI HİZMET ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE TAKDİM EDİLDİ

 

İstanbul Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen 7. Türk Dünyası Ödülleri Töreni'ne katılan Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, yılın ödüllerini sahiplerine takdim etti. Genel Başkan Yıldırım, ödül sahiplerine Türk Dünyasına vermiş oldukları emeklerden dolayı teşekkür etti. 13 dalda verilen ödülleri alan kişi ve kurumlar:

 

1-) Türk'ün derdi ile dertlenen, Türk Dünyasının Bilge Lideri Devlet Bahçeli Beyefendi'ye Türk Dünyası Yılın Onur Ödülü'nü arz etmek üzere MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Faruk Aksu aldı.

 

2-) Yılın Fikir ve Araştırma Kuruluşu Ödülü'nün sahibi, Türk Akademisi Siyasi Sosyal Stratejik Araştırmalar Vakfı (TASAV) oldu. Ödülü MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Faruk Aksu aldı.

 

3-) Yılın Türk Dünyası Etkinliği Ödülü'nün sahibi, Türk Dünyası Eğitim Bilimleri ve Sosyal Bilimler Kongresi oldu. Ödülü Türk Egitim-Sen  Genel Başkanı Talip Geylan aldı.

 

4-) Yılın Projesi Ödülü'nün sahibi Turan Kupası oldu. Ödülü proje sahipleri Gürkan Teoman ve Prof.Dr. Erdal Bay aldı.  

 

5-) Yılın Müzik Ödülü'nün sahibi Börteçine isimli eseriyle Mustafa Yıldızdogan oldu.  

 

6-) Yılın Tv Programı Ödülü'nün sahibi, BengüTürk TV Genel Yayın Yönetmeni Metin Özkan oldu.

 

7-) Yılın Sanatçısı Ödülü'nün sahibi, Erol Sayan oldu.  

 

8-) Yılın Türk Kültürüne Hizmet Ödülü, Türk Lehçeleri Haritası oldu. Ödülü Süleyman Aydın aldı.  

 

9-) Yılın Yazarı Ödülü'nün sahibi, “Çekiç ile Örs Arasında Mehmet Akif Ersoy” eseriyle Prof. Dr. Ahmed Güner Sayar oldu.  

 

10-) Yılın Sivil Toplum Kurluşu Ödülü'nü Ahi Sanayici ve İş Adamları Derneği adına İbrahim Çam aldı.  

 

11-) Türk Dünyasına Yılın Hizmet Ödülü'nü BAYKAR adına Haluk Bayraktar aldı.

 

12-) Yılın Basın-Medya Ödülü'nün sahibi Star TV Haber Genel Yayın Yönetmeni Nazlı Çelik oldu.

 

13-) Yılın Akademisyeni Ödülü'nün sahibi, İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlyas Topsakal oldu.