MHP'li Feti Yıldız: Milletvekili Dokunulmazlığı Kaldırılsın

Türk Askerine saldırma geleneğini sürdüren CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun Türk Askerini yine hedef alması üzerine açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, Sezgin Tanrıkulu'nun Milletvekili dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi.

 

MHP'Lİ FETİ YILDIZ'DAN MİLLETVEKİLİ DOKUNULMAZLIKLARININ KALDIRILMASINA YÖNELİK ÇAĞRI

 

Milletvekili dokunulmazlığının suç işleme aracı olarak kullanılamayacağına yönelik görüşlerini defalarca dile getiren MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, çeşitli suçlamalardan dolayı hakkında Fezleke hazırlanan Milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması konusunda geçmişte yaptığı bir açıklamasında; TBMM'de bekleyen 1.600 Fezleke'nin utanç verici bir bozulma olduğunu ve siyasetin bu bozulmaya öncülük edemeyeceğini belirterek, ''TBMM'de bekletilen 915'i HDP'li, 248'i CHP'li, 57'si DBP'li, 33'ü bağımsız, 14'ü Ak Parti'li, 12'si İyi Parti'li, 9'u TİP'li, 6'sı DP'li, 2’si MHP’li Milletvekillerine ait fezlekelerle ilgili savsaklamaya son verilmelidir.'' demişti.

 

CHP ve HDP'nin sesini hiç çıkarmadığı, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in İP'e un sererek açıkça konuşamadığı dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda; Muhalefet partilerinin sessiz kalması bir şekilde anlaşılabilirken, Ak Parti'nin hala neden beklediği merak konusu olmuştu. Suçlarıyla yüzleşmeyen Milletvekillerinin ''Nasıl olsa komisyonda görüşülmez'' diyerek sahte kabadayılıklara devam etmesinin Türk Milletinin adalet duygusunu yaraladığını belirten Feti Yıldız, Milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin fezlekelerin karara bağlanması için TBMM gündemine getirilmemesine tepki gösterip siyasi iktidara çağrıda bulunmuştu.

 

CHP'Lİ SEZGİN TANRIKULU YİNE TÜRK ASKERİNİ HEDEF ALDI

 

HDP Milletvekillerinden sonra; TBMM'de en çok fezlekesi bulunan ve en çok Türk Askerini hedef alan CHP Milletvekillerinin, Türk Askerine yönelik saldırıları bitmek tükenmek bilmiyor. Türk Ordusuna 'satılmış' diyen Ali Mahir Başarır'ın ve görevini yapan jandarma personelini hakaret ederek kovalayan Mahmut Tanal'ın Türk Askerine yönelik saldırıları hala sıcaklığını korurken; Türk Askerine iftira atmayı alışkanlık haline getiren CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, yeni bir skandala imza attı.

 

Bölgesel güç olarak, hem Suriye hem de Irak'ta yaşanan gerilim ve çatışmalarla yakından ilgilenen Türkiye'nin, Suriye'ye 5. kez operasyon yapacağı bazı uzmanlar tarafından dillendirilince harekete geçen Sezgin Tanrıkulu; küresel güçlerin, Türkiye'nin dikkatini Suriye'den Kerkük'e çekme stratejisinin bir parçası olurcasına, Türk Askerini hedef alarak iç cephede Türkiye'yi oyalama taktiği izledi. TV100'de yayınlanan Cansu Canan Özgen'in Özgür İfade programına telefonla bağlanan Sezgin Tanrıkulu,  Türk Askerine yönelik skandal sözler sarfederek, ''Türk Silahlı Kuvvetleri, 15 köylüyü helikopterden attı. TSK köyleri yaktı, bombaladı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yaptığı her şey eleştiriden azade değil, bizler milletvekiliyiz. Bunları sorgularız.'' dedi. 

 

MHP'Lİ FETİ YILDIZ: MİLLETVEKİLİ DOKUNULMAZLIĞI AYRICALIK DEĞİLDİR

 

Yine geçmişte yaptığı bir açıklamasında; ''Milletvekili dokunulmazlığı, Parlamento üyelerini cezai kovuşturmadan yükümsüz ve muaf kılmak için değil, milletvekillerinin yasama faaliyetlerindeki oylarından, sözlerinden, düşüncelerinden sorumlu tutulmadan görevlerini özgür ve bağımsız olarak, endişe duymadan icra etmelerini sağlamak için getirilmiştir. Yasama faaliyetlerinin dışında, devlet otoritesini zaafa uğratan, kamu düzenini bozan, toplumsal hayata ilişkin suçlar hukuken himaye göremez. Milletvekili dokunulmazlığı, suç işlemek için kişilere verilmiş bir ayrıcalık ve imtiyaz değildir.'' diyen MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Sezgin Tanrıkulu'nun Türk Askerini yine hedef alması üzerine yeni açıklamalarda bulundu.

 

MHP'Lİ FETİ YILDIZ: CHP'Lİ SEZGİN TANRIKULU'NUN DOKUNULMAZLIĞI KALDIRILMALI 

 

Türkiye'nin ürettiği İHA ve SİHA'ların terörle mücadelede kullanılmasından rahatsız olduğunu defalarca dile getiren, Türk Askerinin kimyasal silah kullandığı yalanına sarılan ve son olarak Türk Askerinin köylüleri öldürdüğünü iddia ederek; Türk Askerine saldırma geleneğini sürdüren CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun Milletvekili dokunulmazlığının kaldırılmasını iseyen MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, TV100'de yayınlanan Özgür İfade Programının canlı yayınına telefonla bağlanarak, 'TSK'nın yaptığı her şey eleştiriden azade değil. Biz milletvekiliyiz bunları sorgularız' ifadesinden sonra; 'Bu Türk Silahlı Kuvvetleri değil mi? 12 Eylül'de faşist darbeyi yapan bu ordu değil mi? 15 Temmuz'da darbe girişimi yapan, köyleri yakan... Onlarca faili meçhul cinayet. Benim takip ettiğim davalar var. 15 köylüyü helikopterden atan TSK değil mi? AİHM kararıyla sabit hale gelen...' sözleri nedeniyle; 'Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılama ve Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik' suçlarından soruşturma açıldı. Milletvekili dokunulmazlığı, hiç kimseye suç işleme, iftira atma özgürlüğü vermez. Dokunulmazlık yeniden düzenlemeli ve kürsü ile sınırlandırılmalıdır.'' dedi.